Ekonomi
06 Haz 2015 19:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:46

Ucuz diye ikinci el aldı şimdi 800 bin dolara satıyor

John Lennon'un gitarı satışa çıkıyor!Açık artırmayla satılacak gitarın 800 bin dolara alıcı bulması bekleniyor

Ucuz diye ikinci el aldı şimdi 800 bin dolara satıyor
The Beatles grubunun efsanevi üyesi John Lenon'ın kullandığı bir akustik gitar kasım ayında satışa çıkacak.
Beverly Hills merkezli Julien's Auctions tarafından açık artırma usülü ile satılacak Gibson marka gitarın 800 bin dolara alıcı bulması bekleniyor.

John Lennon söz konusu gitarı 1962 yılında, diğer bir Beatles üyesi George Harrison ile beraber Liverpool'da satın aldı. Lennon, bu gitarı 'I want to hold your hand' , 'Love Me Do', 'P.S. I Love You' gibi zamana meydan okuyan parçaların kaydında çaldı. Gitarı aldıktan 1 yıl sonra ise kaybetti.
Yakın zamana kadar gitara ne olduğu bilinmiyordu. Gitarın şu anki sahibi ABD'nin San Diego kentinde yaşayan bir amatör gitar tutkunu olan John McCaw. McCaw, 1970'lerde ikinci el bir gitar ararken ucuz olduğu için bu gitarı almış.

Gitar geçtiğimiz yıl The Beatles'ın kullandığı enstürmanlar üzerinde uzmanlaşmış yazar Andy Babiuk tarafından farkedildi. Julien's Auctions çeşitli uzmanlarla gitarın gerçekten John Lennon'a ait olup olmadığını tespit edebilmek için aylar süren bir çalışma yürüttü ve sonunda gitarın orjinalliğiyle ilgili herhangi bir soru işareti kalmadı. Lennon'ın kaybettiği gitarın nasıl San Diego'ya ulaştığı ise gizemini koruyor.