Konut Haberleri
15 Mar 2017 15:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:03

Üçüncü Havalimanı'nın terminal binasında sona gelindi

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olmaya hazırlanan 3. Havalimanı'nda terminal binasının yüzde 95'i bitti...

Üçüncü Havalimanı'nın terminal binasında sona gelindi
2018 yılının şubat ayında açılması planlanan dünyanın emsal projelerinden biri olan 3. Havalimanı'nda ilk raund nereyedeyse bitti. Terminal binasında sona gelindi. İstanbul Yeni Havalimanının (Üçüncü Havalimanı) açılışı için 1 yıldan geriye sayım başladı. Terminal binasının inşaatının yüzde 95'i tamamlanırken, bazı bölümlerde asansörler ve yürüyen merdivenler konuldu, dış cephe ve çatı montajına başlanıldı.

Hava Trafik Kontrol Kulesinin kaba inşaatının tamamlandığı havalimanında bir numaralı pistin tüm taksi yollarıyla mayıs-haziran gibi bitmesi bekleniyor.

İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, Havalimanı inşaatında şu anda kış şartları nedeniyle 22 bin kişinin çalıştığını dile getirerek, "Bu sayı yaza doğru artacak. Çalışan sayısını 30 bine çıkaracağız." dedi.

Akçayoğlu, "Terminal binasının kaba inşaatının yüzde 95'i bitti. Toplam fiziki ilerleme de yüzde 40'lar düzeyinde. Kar ve kış şartları nedeniyle istediğimiz gibi ilerleyemediğimizi söylemiştim. Mart ayından itibaren bu rakamda çok ciddi bir artış bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Akçayoğlu, havalimanının gelecek yılın ilk çeyreğinde, 26 Şubat 2018'de açılacağının hatırlatılması üzerine, dar bir sürelerinin kaldığını söyledi.

Akçayoğlu ayrıca, "Bir numaralı pistin sadece üst yapısı kaldı. Yani asfalt kısmı. Bu pistin tüm taksi yollarıyla bitmiş halini mayıs-haziran gibi görürüz. Tüm taksi yollarıyla. İki numaralı pistte de havaların yağışlı gitmesi nedeniyle birazcık aksama yaşandı. Gerçi bu aksama değil. Havaların kurumasıyla hemen o pisti de yetiştireceğiz. Sadece asfaltlama işlemine başlandı. Pistin asfaltlama işlemlerinin kısa süre içerisinde bitirilmesi bekleniyor." ifadelerini kullandı.