Ekonomi
20 Tem 2015 09:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:57

Üç boyutlu ters ev 1 milyon ziyaretçi bekliyor!

Antalya'da, kurulan Türkiye'nin ilk üç boyutlu ters evi yılda 1 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Üç boyutlu ters ev 1 milyon ziyaretçi bekliyor!
Türkiye'nin ilk üç boyutlu ters evi Antalya'da kuruluyor. Yapım aşamasının sonuna gelen ev temelinden tavanına kadar her şey tersten yapılıyor. İçerdeki her şey üç boyutlu olduğu için girişte insanların başı dönüyor. Turizmin başkenti Antalya bir ilke daha imza atıyor. Kağan Karahan isimli işletmeci Kundu'da üç boyutlu ters evi yaptırarak turizme açıyor. Türkiye'de ilk kez böyle bir ev kurulduğunu belirten Karahan, "Ülkemizde bu işi ilk kez ben yaptırdığım için projeyi çizecek ve içerde çalışacak işten anlayan kimseyi bulmakta güçlük çektim. Bu nedenle projeyi Rusya'dan satın aldım" dedi.

1 MİLYON ZİYARETÇİ
Önümüzdeki ay hizmete girecek olan ters evi yılda 1 milyon turistin ziyaret edeceği tahmin ediliyor. Avrupa'da 12 üç boyutlu ters ev bulunduğunu belirten girişimci Kağan Karahan, "Evin temeli bacanın üstüne oturmuş durumda. Çatı katı tersten zemin katı oluşturuyor. Birinci katı ise en üstte. Evin içinde her şey üç boyutlu olduğu için içeriyi ziyaret edecek olan insanın başı dönüyor. Duvarlara tutunuyor. Kısacası bilim kurgu filmlerindeki gibi insanlar kendisini uzayda hissediyor" diyerek evi anlattı. Evi yaptıran Karahan, son zamanlarda Avrupa ve Rusya'da bu tip evlerin yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Bu tip evlerin özellikle Avrupa'da 12 ay 24 saat aralıksız turist çektiğini de belirten Karahan, "Bu ev açıldığında da turistler içeriye girdiklerinde resim çektirip kamera görüntüsü aldırabilecek" diye konuştu. Evlerin maliyeti gizli tutuluyor.

TEK SORUN BAŞ DÖNMESİ
Evin inşaatında çalışan ustalar ise başlarının dönmesinden şikayetçi. Evin içinde çalışırken kendilerini uzay boşluğunda hissettiklerini belirten ustalar, "Sabah işe dinç başlıyoruz ancak her şey ters olduğu için başımız dönüyor. Tek çalışma güçlüğü başımızın dönmesi" diyerek evin çok ilginç olduğuna dikkat çekti.