Ekonomi
28 Tem 2015 10:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:00

Twitter'da yeni düzenleme!

Twitter ekibi, en önemli sorunlardan birisini -hatta belki ilkini- çözmek için düğmeye basıyor.

Twitter'da yeni düzenleme!
Bugün Twitter cephesinden ikinci haberimizi aktarıyoruz. Bildiğimiz gibi sabah saatlerinde paylaştığımız haberimizde içerik çalınmasına yönelik yeni yaptırımdan bahsetmiştik. Şimdi ise tüm Twitter kullanıcılarını ilgilendiren diğer bir gelişmeyi paylaşıyoruz:
34 milyon takipçisiyle sanal dünyanın en popüler isimlerinden birisi olan Kim Kardeshian'ın Twitter yönetimine gönderdiği 'Tweet'lerimizi düzenleyebilelim' konulu e-postasını akabinde Twitter'da paylaşması ve Twitter kurucusu Jack Dorsey'nin de Kardashian'ın bu isteğine cevaben attığı bizzat attığı olumlu tweet ile Tweet'lerimiz üzerinde düzenleme yapabilmemizi sağlayacak güncellemenin ilk işareti verilmiş oldu.

Tabii Jack Dorsey'in 'harika fikir' girişini nezaketen yazdığını da atlamayalım. Neticede zaten Twitter ekibinin uzun bir zamandan beri direndiği konuların başında bu özelliği getirmek geliyor. Ne de olsa bu sayede bazen ucu mahkemeye kadar uzanan binlerce anlaşmazlıkta -silinenler de dahil- tüm tweet geçmişi tarafların önüne serilebiliyor. Fakat olası bir düzenleme seçeneği ertesinde bu sürecin takibi imkansız olmamakla birlikte oldukça karmaşık bir hale gelmiş olacak ki Twitter yönetiminin de uzak durmasının sebebi bu zaten.
Velhasıl Facebook da bildiğimiz gibi uzun bir süre boyunca bu özelliğe direnç gösterse de en nihayetinde getirmişti. Bakalım Twitter'ın kararı ne yönde olacak...