Konut Haberleri
26 Kas 2017 16:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:34

Tutuklanmıştı! Oteli satışa çıkarıldı

Suudi Arabistan'da yolsuzluktan tutuklanan Prens El-Velid bin Talal'ın otelleri satılığa çıkarıldı.

Tutuklanmıştı! Oteli satışa çıkarıldı
Dünyanın gündemine oturan Suudi Arabistan'daki dev yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanan Suudi Prens Talal'in, ortağı olduğu Lübnan'daki "Four Seasons" ve "Movenpick" otelleri satışa çıkarıldı.
 
Lübnan Otelcilik Sendikası başkanı Vadih Kenan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gözaltına alınan dünyanın sayılı zenginlerinden Prens Talal'in sahibi olduğu Suudi Arabistan merkezli Kingdom Holding'in adı geçen otellerin ortağı olduğunu doğruladı.
 
KARAR TUTUKLAMADAN ÖNCE ALINDI

Kenan, otellerin satılma kararının Suudi Arabistan'daki tutuklamalarla ilgisinin bulunmadığını, kararın Prens Talal'ın tutuklanmasından önce alındığını aktardı.
 
İsminin açıklanmasını istemeyen Lübnanlı üst düzey bir banka yetkilisi ise, Lübnanlı bir bankanın otelleri satın almak için Prens Talal ile uzun süre önce iletişime geçtiğini ve Beyrut'un en değerli bölgesinde yer alan 300 odalı Four Seasons oteli için değerinin altında olan 150 milyon dolar fiyat verdiğini söyledi.
 
Yetkili, otellerin satışının kısa süre içinde tamamlanmasını beklediklerini ve sonucun kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.