Konut Haberleri
14 Ağu 2017 10:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:21

Türklerden 4 kıtada 56 otel yatırımı!

Türk yatırımcılar, yurt dışında en fazla otel yatırımına yöneldi. Öyle ki Türklerin 4 kıtada ve 24 ülkede 56 oteli bulunuyor. Listenin en başında iş adamı Sudi Özkan’ın yönettiği Princess International Group yer alıyor.

Türklerden 4 kıtada 56 otel yatırımı!
Türk yatırımcılar dünyanın dört bir yanındaki projelere imza atmaya devam ediyor. Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre ise Türkler yurt dışında en çok otel yatırımına yöneliyor.

Yurt dışına taşınmaya başladı

Turizmdeki bu hızlı büyüme, Türk yatırımcıları dünyadaki benzer şirketler gibi kurumsallaşmaya itti. Rixos, Dedeman, Divan, Princess gibi markalar Türkiye’de öğrendiklerini son yıllarda yurtdışına taşımaya başladı. Artık Latin Amerika’dan Orta Asya’ya, Kuzey Afrika’dan Batı Avrupa’ya Türk turizmcilerin otelleri dikkat çekiyor. Geçtiğimiz hafta bu listeye Doğuş Grubu’nun İsviçre operasyonu da eklendi.

Amerika’nın en büyüğü Princess

Kıtanın en büyük Türk yatırımcısı Princess International Group (PIG). İş adamı Sudi Özkan’ın yönettiği Princess’ın en önemli yatırımları kıtanın orta kesiminde yer alıyor. Belize, Guyana, Panama, Saint Martin, Surinam ve Dominik Cumhuriyeti’nde gruba ait 8 otel bulunuyor. Otellerin oda sayısı 50 ile 120 arasında değişiyor. Özkan’a ait Princess’ın ayrıca bu ülkelerde kumarhaneleri de bulunuyor.

Hedef sayıyı 10'a çıkarmak

Adana’daki Sheraton otelini yapan Adalı Grubu’nun ise ABD’nin Kuzey Dakota eyaletinde oteli bulunuyor. Hedef bu rakamı 10’a ulaştırmak.

Ferit Şahenk Avrupa'da büyüyor

Kıtanın diğer bir önemli Türk yatırımcısı ise Ferit Şahenk’e ait Doğuş Grubu. Otellerini Mytha Hotel Anthology çatısı altında toplayan Ferit Şahenk’e ait Doğuş Grubu’nun Miami’deki otelini 2018’in ilk ayında devreye alacağı biliniyor. Doğuş’un İtalya, Yunanistan ve Hırvatistan’da ikişer oteli çalışıyor veya tamamlanmak üzere.

Bir diğeri ise Rixos markası

İsviçre’deki bir başka Türk yatırımcı ise Rixos’un patronu Fettah Tamince. Rixos’un dünyaca ünlü Davos kasabasında Rixos Flüela Davos adıyla bir oteli var. Rixos’un bir diğer oteli ise Hırvatistan’daki Libertas Dubrovnik. ü
,
Limak da otel yatırımına yöneldi

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Nihat Özdemir’in yaptığı Limak Grubu’nun Avrupa’da inşaatı devam eden bir oteli var. Bu otel Makedonya’da bulunuyor. Limak'ın ayrıca Kosova, Fransa ve İngiltere’de önümüzdeki birkaç yıl içinde otel açma planı var.