Kira
24 Tem 2018 10:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:54

Türkler Yunanistan'dan ev alıyor

Yunanistan, ülkeye para girişini arttırmak için ‘Altın Vize’ uygulamasının kapsamını genişletiyor. 400 bin Euro’luk yatırım yapan bölgede oturma izni alabiliyor. Türkler özellikle Atina'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor.

Türkler Yunanistan'dan ev alıyor
Yunanistan'a para girişini arttırmak için çalışmalar başladı. Ülkede 5 yıl önce uygulamaya başlatılan ‘Altın Vize’  kapsamında 400 bin Euro’luk gayrimenkul yatırım yapana oturma izni veriliyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, daha önce en az 250 bin Euro’luk gayrimenkul satın alan üçüncü ülke vatandaşlarına 5 yıllık oturum izni (Altın Vize) veriliyordu. Yunan Hükümeti, piyasadaki nakit miktarının arttırılması için  ‘Altın Vize’ kapsamını genişletti.

Tasarıda yer alan “Altın Vize” sağlayan yeni alternatifler şu şekilde:

1- Yunan bankalarına vadeli en az 400 bin Euro yatırmak. Vade süresi uzadıkça, “Altın Vize” süresi de uzayacak.
2- En az 3 yıl süreli asgari 400 bin Euro’luk Yunan devlet tahvili satın almak.
3- Merkezi Yunanistan’da bulunan şirketlere en az 400 bin Euro yatırım ile ortak olmak.
4- Yunanistan’da faaliyet gösteren şirketlerden en az 800 bin Euro’luk hisse senedi almak.
5- Önerinin birkaç ay içinde oylanması beklenirken tasarının amacı “ekonomik canlanmaya yardım edecek yatırımcıları çekmek ve piyasanın ihtiyaçlarına cevap vermek” olarak belirtiliyor.

TÜRKLER ATİNA'DAN EV ALIYOR

“Altın Vize” uygulaması kapsamında bu zamana kadar 2.881 üçüncü ülke vatandaşı yararlandı. Türkler ise 3. sırada yer alıyor. 4 yılda 1.351 Çin, 426 Rus ve 289 Türk vatandaşı “Altın Vize“ sahibi oldu. Uygulama ile gayrimenkul sahibinden başka, birinci derecedeki akrabaları da yararlanıyor.