Ekonomi
25 Kas 2017 10:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:34

Türkler o ülkeye çıkarma yapacak!

Türk gıda ürünlerine son dönemde büyük ilgi gösterilen Suudi Arabistan'da önümüzdeki yıl franchise fuarı düzenlenecek. Fuara en az 30 Türk markası katılacak.

Türkler o ülkeye çıkarma yapacak!
Türk kafe ve restoran markaları Suudi Arabistan'da ilk kez yapılacak franchise fuarına hazırlanıyor.

Hürriyet'ten Ceyhun Kuburlu'nun haberine göre, dönerden baklavacıya, kebaptan simitçiye kadar birçok farklı alanda faaliyet gösteren Türk kafe ve restoranları 2018’de Suudi Arabistan’a çıkarma yapacak. Şubat ayı başında Suudi Arabistan’da ilk kez düzenlenecek olan franchise fuarına en az 30 Türk markasının katılması bekleniyor.

ÜLKEDEKİ TÜRK MARKASI ARTACAK

Bu markaların yüzde 95’ini ise restoran ve kafeler oluşturuyor. Son dönemde bu ülkede Türk gıda ürünlerine büyük bir ilgi olduğunu anlatan uzmanlar, “Türk kahvesi, baklava, çiğ köfte, döner, kebap ve pide markaları yurtdışında önemli işlere imza atıyorlar. Özellikle Suudi Arabistan bu alanda büyük bir fırsat oldu. Şubat ayı başında düzenlenecek franchise fuarından sonra bu ülkedeki Türk restoranlarının sayısının artması bekleniyor. Sadece Suudi Arabistan’da 20’ye yakın Türk markasının bulunduğu belirtiliyor. Bu sayının 2018 sonunda ise 50’ye yaklaşacağı tahmin ediliyor” dedi. 
 
ETİKETLER
#suudi arabistan #Fuar