Konut Haberleri
19 Eyl 2017 17:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:26

''Türkler neden Yunanistan'dan yazlık almasın?''

Yunanistan'da gayrimenkul projesi gerçekleştiren Mim European Union, Türk vatandaşlarını buradan ev almaya davet etti. Mim European Union CEO’su Emre Ergül projenin detaylarını dile getirdi.

''Türkler neden Yunanistan'dan yazlık almasın?''
Kıbrıs'ta yayınlanan Kuzey gazetesi, Mim European Union CEO’su Emre Ergül ile röportaj gerçekleştirdi.

Emre Ergül, “İsveçli, Danimarka’dan yazlık alabiliyorsa, Türkler niye Yunanistan’dan almasın’ sloganıyla yola çıktık. Nea Peramos Kavala’da işe soyunduk. Avrupalı Türkleri de bekliyoruz” dedi.


İşte gazetede yer alan o röportaj...


Kuzey’in sayfalarına hoşgeldiniz. Danimarka ve Belçika’daki okurlarımız iki aydır ilanlarınızı görüyor. O ilanlarda kime sesleniyorsunuz? Anavatandakilere mi yoksa Avrupa’daki Türklere mi?
Bir insan ömrü kadar Avrupa Birliği çalıştım ve yaşadım. Şimdi de bu Avrupa tecrübelerimi bambaşka bir alana taşıma kararı aldık.

Hemen Mim EU’yu tanıyalım o zaman…

Avrupa pazarını hedef alan bir grubuz. Şirket olarak Yunanistan’ı öncelik aldık. İsveçli gelip elini kolunu sallaya sallaya Danimarka’dan ev alıyor, Türkiyelim ise 300 km ötedeki evlere öylece bakıyor. Talep olduğunu da görünce Kuzey Yunanistan’ı seçtik. Çünkü Edirne’den 1, Çanakkale’den 2, İstanbul’dan 3 saatlik bir yoldan bahsediyoruz. Şimdi ilk projemiz için kolları sıvadık. Kavala yakınlarındaki bir koydaki projemizle yola çıkıyoruz.

Projeniz nerede ve ismi nedir?

Kavala’ya 12 km uzaklıktaki Nea Peramos koyunda… 2.5 kilometrelik kendi sahiliyle yaz kış yaşanacak mini bir cennetten bahsediyorum. Bu güzelliğe yaraşacak ilk projemizin de ismi Porto Peramos olacak. Hedefimiz 2018 Kurban Bayramı’nda 2+1 olan evleri müşterilerimize teslim etmek.

Niye Nea Peramos’u seçtiniz?

Önsatış için götürdügümüz müşterilerimiz de ‘Siz bir şey anlatmayın, burası kendini sattı bize zaten’ dedi. İkinci bir neden de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları sınırdan Kavala’ya kadar olan bölgede gayrimenkul alamıyor. İki ülke anlaşması nedeniyle… Nea Peramos’un Türkiye için bir başka önemi daha var: Burası mübadele yıllarında Kapıdağ yarımadasındaki Karşıyaka köyünden göçenlerin gelip kurduğu bir köy. O yüzden de ismi Nea Peramos, yani Yeni Karşıyaka.

Avrupa’daki vatandaşlarımız bu sınır kuralından muaf değil mi?

Tabii ki. Bu kural sadece TC vatandaşları için. Çifte vatandaş olan istediği yerden alabilir. Avrupalı Türklerden de farklı talepler geliyor bize. Ancak önceliğimiz Nea Peramos’u bir Türk köyüne çevirmek. Sahilde birbirini gören Türklerin ‘Siz hangi Porto’da yaşıyorsunuz?’ diye sormasını istiyoruz. Bu güvenliği sağlamak için de inanın bana ekibimizle geceli gündüzlü çalışıyoruz.
Yunanistan 250 bin Euro’luk gayrimenkul yatırımı yapanlara altın vize veriyordu değil mi?
Evet. Ama bu bizim işimiz değil. Biz güvenli bir şekilde evlerimizi bitirip teslim ederiz, site yönetimimizi kurarız, noterde satışını yaparız. Hedefimiz Porto Peramos’a güler yüzlü, mutlu aileler yerleştirmek. Gerisi onların bileceği iş…