Ekonomi
22 Ağu 2015 15:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:10

Türkler Alman enerji şirketini satın aldı!

Türk yatırımcılar, dünyanın en ince ve en esnek güneş paneli üreticisi olan Alman Solarion AG'yi satın aldı.

Türkler Alman enerji şirketini satın aldı!
Yabancı devler Türkiye'de şirket avına çıkarken, Türk KOBİ'leri de yurtdışında zorda olan firmaları satın almaya başladı. Dünyanın en ince ve en esnek güneş paneli üreticisi olan Alman enerji şirketi Solarion AG, Türkler tarafından satın alındı. İki kez iflasın eşiğine gelen Alman enerji şirketi Solarion'u İzmir merkezi Nuh Group'un CEO'su Can Nuhoğlu'nun başında bulunduğu Türk yatırımcıların aldığı öğrenildi. Türk yatırımcıların kurduğu OC3 Enerji A.Ş. adlı firmaya ait Almanya'da kurulu OC3 AG, bu satın almayla en önemli yatırımlarından birini yapmış oldu.

Tesisleri 60 Milyon euro

1990'da kurulan Solarion'un Almanya'nın Leipzig ve Dresden kentinde iki tesisi bulunuyor. Şirketin üretim kapasitesi yıllık 20 MW'ın üzerinde. 60'ın üzerinde patenti olan firmanın sadece makine parkı 60 milyon eurodan fazla. OC3 AG'nin ana hissedarlığının yanı sıra genel müdürlüğü görevini yürüttüğü Nuh Group ise yalıtımdan kimyaya, telekomdan inşaat sektörüne kadar birçok alanda üretim yapıyor.

İlklerin şirketi

Nuh Group, Türkiye'de ilk poliüretanı üreten Nuhpol, TPO membranı üreten Multiplan ile Türkiye'deki yıllık boyalı sac arzının yaklaşık yüzde 10'unu kullanarak sandwich panel üreten Nuh Panel'i bünyesinde bulunduruyor. Ayrıca grubun iştirakleri arasında Nuhcontainer, Norus, Mobilon Telekom da yer alıyor. 90 milyon doların üzerinde ciro yapan Nuh Group, aralarında Irak, Suriye, Azerbaycan, Kazakistan, İran, Almanya, Fransa, Kamerun, Rusya, Libya, Bulgaristan, Romanya, ABD, İngiltere, Kolombiya'nın da olduğu 4 kıtada 35 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.