Ulaşım
22 Mar 2019 10:54 Son Güncelleme: 22 Mar 2019 12:38

Türkiye'nin ilk havaray projesi Kartal'a

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek, Türkiye’nin ilk Havaray projesinin Kartal’da hayata geçirileceğini söyledi.

Türkiye'nin ilk havaray projesi Kartal'a

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek, Kartal’ın yeniden cazibe merkezi haline dönüşmesi için hayata geçirmeyi planladıkları 44 yeni projeyi Yeni Şafak’a anlattı. CHP’li Kartal Belediyesi’nin 10 yıllık yönetiminde ilçeye hiçbir yatırımın yapılmadığını söyleyen Taşyürek, “Devlet 10 yılda Kartal Belediyesine 2.5 milyar TL ödenek ayırdı. Mevcut belediyenin ‘vizyon proje’ diye ortaya koyduğu 12 projeden 6 tanesi heykel. Kalıcı hiçbir eser yapılmamış. Birkaç proje yarım kalmış” dedi. Taşyürek, “Türkiye’nin ilk Havaray projesi Kartal’da hayata geçirilecek. 16 kilometre uzunluktaki proje Kartal Merkez, Spor Caddesi, Sanayi Caddesi, Kartal Metrosu, Uğur Mumcu durakları şeklinde tasarladık” şeklinde konuştu.

TÜM SORUNLARI NOT ETTİK

Kartal'ın temel problemlerinin imarla başlayıp ulaşımla devam ettiğini belirten Başkan adayı Taşyürek, Kartal'la ilgili projeleri hazırlarken, ilçenin ihtiyaçlarını analiz ettiklerini, Kartal'daki 20 mahallenin sakinleriyle ayrı ayrı toplantılar yaparak, onların düşüncelerini aldıklarını söyledi. Taşyürek, “Kartal'ı bir turizm kenti haline getirmek ve esnafı ayağa kaldırarak Kartal kent ekonomisini ileriye götürmek için çalışacağız” İfadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE UZMAN HEYET

Taşyürek, “Yapı stoklarımızda sıkıntılar var. Biz Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyemizin önemli katkılarıyla depremsel dönüşümü hayata geçireceğiz. Buna ilişkin güzel bir projemiz var. Mimarlar, şehir plancıları, inşaat mühendisleri, jeoloji mühendisleri ve hukukçulardan oluşan bir çözüm masası oluşturup, Kartal'ın 20 Mahallesi'ndeki insanlarımıza sorunların çözümünde ve depremsel dönüşümün hayata geçirilmesi konusunda rehberlik etmeyi planlıyoruz” dedi.

KENTİN HER NOKTASINA YATIRIM

Taşyürek söyle devam etti: “5 bin 500 kişi kapasiteli modern bir stadyum yapacağız. 280 araç kapasteli otopark ve Kartal Spor taraftarlarına lokal olacak. Engelli çocuklar sağlık ve rehabilitasyon merkezi kazandıracağız. Yapılacak merkezde sosyal, iş ve meslek eğitimleri verilecek. Rehabilitasyonun yanı sıra sağlık ünitesi, etkinlik salonu ve kütüphanesi de olacak. Nostaljik Nizam Plajı ve Tema Park ile birlikte sosyal donatıları ve eğlence mekanlarıyla bir cazibe merkezi oluşturulacak.

TÜM MAHALLELERE SEMT SAHASI

Her mahalleye semt sahaları inşa edilecek. İstihdamı artırmak için Girişimcilik, İnovasyon ve İnsan Kaynakları Merkezi kurulacak. Her yaştan insana hitap edecek aqua park ve olimpik havuz inşa edilecek. Trafiğe kapalı alanlarda oyun sokakları oluşturulacak. Tüm mahallelerde 6’şar aylık periyotlarla mahalle çalıştayları düzenlenecek."

Dünyadaki tek örneği Çin'de

Taş Ocakları mevkiine yapılacak Millet Bahçesi ve Doğa Sporları Merkezi çok önemli olduğunu söyleyen Taşyürek, “Benzeri sadece Çin’de var. Gezi yolları, cam teraslı sosyal tesisiyle çok güzel bir turizm merkezi yapacağız. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Binali Yıldırım’da projeyi çok beğendi ve sahiplendi. Gölet ve seyir terasları, sosyal ve sportif donatılar ve tabiat tarih müzesi olacak” dedi.
Yakacık'a seyir terası

Taşyürek, “Yakacık İstanbul için bir değerdir. Ama bugüne kadar kıymeti bilinmedi. İklim açısından da doğal şifa kaynağı. Akciğer hastası vatandaşlarımız 1 ay Yakacık’ta kalsalar şifa bulurlar. Bunun yanı sıra Prens Adaları’nın en güzel manzarasını da Yakacık’tan izleme imkanınız var. Bu doğal güzelliği daha iyi kullanabilmek için Kartallı hemşehrilerimize rahat nefes alacakları sosyal tesis yapacağız. Yakacık’a inşa edeceğimiz bu tesiste Kartallılar uygun Fiyatlarla kaliteli hizmet ve konforun tadını çıkaracak” şeklinde konuştu.

ÇINARALTI LALE MEYDANI

Kartal’ı vizyon projelerimizle ayağa kaldıracaklarını söyleyen Taşyürek, “Anadolu Yakası’ndaki 14 ilçe arasında Kartal kadar tarihi ve kültürel mirası bağrında barındıran bir ilçe yok. Çok önemli tarihi eserlerimiz var. Türklerle Bizanslıların ilk sınırı Kartal’dadır. Öte yandan. Lalenin anavatanı İstanbul Kartal’dır. Bu tarihe biz sahip çıkacağız. Kartal, lalenin anavatanına dönecek. Projelerimizden bir tanesi, Çınaraltı Lale Meydanı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi her yıl lale festivali yapıyor. Biz de benzerini Kartal’da yapacağız” dedi.