Güncel
14 Mar 2019 10:37 Son Güncelleme: 14 Mar 2019 11:01

Türkiye'nin ilk akıllı şehri o bölgede yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan ‘Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi-2019’, Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde dün başladı

Türkiye'nin ilk akıllı şehri o bölgede yapılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Yarın (bugün) çok güzel bir işbirliğine imza atacağız. İstanbul Esenler’e ülkemizin ilk akıllı şehir ve mobilite uygulama test merkezini hayata geçireceğiz” diye konuştu.

ELEKTRİK ÜRETİMİ

Esenler Belediyesi’ne devredilen 8.7 milyon metrekare alanla birlikte sıfırdan yeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını belirten Mustafa Varank, “Şehrimizde yenilenebilir akıllı enerji kaynakları aracılığıyla, bireysel ve ortak elektrik üretimi yapılabilecek. Yaygın ve entegre güvenlik sistemleriyle okullar, sokaklar ve parklar çok daha güvenli olacak. Otonom araçlar ve akıllı mobiliteyle çok düşük maliyetle, etkin bir ulaşım mümkün hale gelecek” dedi.

YERLİ TEKNOLOJİ

Mustafa Varank, “Akıllı kavşak, akıllı aydınlatma, akıllı sulama sistemleri ve akıllı atık yönetimi gibi uygulamalar kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayacak. Sensörle donatılmış altyapı ve üst yapı sistemleri, arıza ve aksaklıkları anlık bildirecek; hizmetlerin kesintisiz ve verimli bir şekilde sürdürülmesine olanak sağlayacak. esenler, Milli teknoloji hamlemiz doğrultusunda, yerli ve milli teknoloji üretiminde önemli bir yere sahip olacak” diye konuştu.