Konut Haberleri
22 Haz 2016 09:52 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:26

Türkiye'nin gayrimenkul birincisi yabancılar!

Her yıl milyonlarca turist karşılayan Türkiye, coğrafyasının yanı sıra, gayrimenkul sektörüyle de ilgi odağı... Yapılan araştırmalara göre ise, Türkiye'de en fazla gayrimenkul yatırımını yabancılar yapıyor...

Türkiye'nin gayrimenkul birincisi yabancılar!
2015 yılında 16.5 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım çeken Türkiye, genel sıralamada 2 basamak yükseldi ve 20’inci sırada yer aldı. Gelişmekte olan ülkeler arasında ise 4 basamaklık sıçramayla 8’inci sıraya yükselen Türkiye’de yabancılar en çok yatırımı gayrimenkul sektörüne gerçekleştirdi.

Üretime yatırım şart

YASED Genel Başkan Yardımcısı Tankut Turnaoğlu raporun açıklanmasıyla ilgili olarak gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye’nin dünyada uluslararası yatırımlardan yüzde 1 (0.94) pay almaya devam ettiğinin altını çizerek, Türkiye’nin bölgesel bir merkez olması gerekliliğinin önemine vurgulandı.

Turnaoğlu, yatırımlarda gayrimenkulün payını değerlendirirken, “Türkiye gayrimenkul de yatırımı çekmeye devam etmeli ama aynı zamanda üretim ve istihdama yönelik yatırım da çekmeli. Toplam yatırım oranının artması için hepsi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Hindistan'ı yakalamak zor

Rapora göre, Asya ülkelerine uluslararası yatırım artışı sürüyor. En çok yatırım girişi alan Asya olurken, Asya’yı Avrupa ve Kuzey Amerika izliyor. 2015 yılında 16.5 milyar dolarla Türkiye Asya’daki gelişmekte olan ülkeler arasında en çok yatırım girişi alan 5’inci ülke. Sıralamada Hong Kong, Çin, Singapur ve Hindistan’dan sonra Türkiye geliyor.