Ekonomi
13 Tem 2014 16:04 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:30

Türkiye'nin deri devi mağazalarını kapatıyor

39 yıllık geçmişe sahip ünlü deri giyim markası Derimod, Akasya AVM ve Akmerkez’den çıktı

Türkiye'nin deri devi mağazalarını kapatıyor
Martta kapılarını açan Akasya AVM’deki yerini beğenmeyen Derimod, mağazasını kapattı. Ardından kuruluşundan bu yana faaliyet gösterdiği Akmerkez’den de çıkma kararı aldı

39 yıllık geçmişe sahip ünlü deri giyim markası Derimod, Akasya AVM ve Akmerkez’den çıktı. Mart ayında kapılarını açan Akasya AVM’deki yerini beğenmeyen marka, AVM yönetimiyle anlaşarak dekorasyona yaptığı masrafa rağmen, mağazasını kapattı.

Derimod, bu kararının ardından aynı gruba ait diğer bir AVM olan Akmerkez’den de çıkma kararı aldı. Firma geçtiğimiz günlerde Akmerkez’deki mağazasını da boşalttı.

Zaim anlatıyor

Derimod’un sahibi Ümit Zaim, bu kararı neden aldıklarına ilişkin olarak, “Biz aynı gruba ait Akbatı AVM’ye girmedik. Akasya AVM’de de istediğimiz mağaza yerini bulamayınca son dakikada üst katta bir ayakkabı mağazası açmaya karar verdik” dedi.

Mağaza açılınca yerinin basık ve güzel olmadığını gördüklerini belirten Zaim, mağazayı açmadan önce bu özelliklerini, planlara bakarak anlayamadıklarını vurguladı.

Prestij kaybına uğramamak için mağazayı kapatmaya karar verdiklerini anlatan Zaim, “Dekorumuzu aldık, AVM yönetimi ile anlaşarak çıktık” diye konuştu.

‘Tesadüf oldu’

Derimod’un yine aynı gruba ait bir başka AVM olan Akmerkez’de de 78 metrekare mağazası olduğunu belirten Ümit Zaim, “Çok küçük bir mağazaydı. Derimod’un artık bu büyüklükte mağazası yok. Haziran ayında biten kontrat süremizi de uzatmak istemedik. Ve mağazayı kapattık. Tesadüf oldu” dedi.

Akasya AVM yetkilileri ise, Derimod’un mağazasını kapatmasıyla ilgili olarak markanın kendi kararı olduğunu, konunun bilgileri dahilinde olmadığını açıkladı.

90 mağazaya ulaştı

Derimod’un halihazırda 90 mağazaya ulaştığını kaydeden Ümit Zaim, “Bütün AVM’lerdeki mağazalarımız göbekte ve çift cepheli” dedi.

Zaim, 1974 yılında deri ile modayı birleştirmek amacıyla kurulan Derimod’un, sektörde 39 yıldır faaliyet gösterdiğini hatırlattı.

Sektörünün lokomotif markalarından olan Derimod, 1982 yılında ABD Los Angeles/Beverly Hills’de mağaza açarak, yurt dışında kendi markasıyla faaliyet gösteren deri firması olma özelliğini taşıyor.
Eylem Türk/Milliyet