Konut Haberleri
18 Tem 2014 03:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:31

Türkiye'den zam rekoru!

Küresel Ev Fiyatları Endeksi’ne göre son bir yılda Türkiye’de yüzde 13,3 oranında artış gösteren gayrimenkul fiyatları, Türkiye'nin gelişmiş ülkeler geride bırakarak 4. sıraya yükselmesini sağladı

Türkiye'den zam rekoru!
Dünyanın en hızlı büyüyen sektörleri arasında ilk sıralarda yer alan gayrimenkul sektörü özellikle son yıllarda Türkiye'de de ciddi oranda gelişme gösterdi.

Son yapılan araştırmalara göre Türkiye'deki gayrimenkul alanındaki fiyat artışı dünya genelinde birçok gelişmiş ülkeyi geride bıraktı. Yatırımcılar söz konusu gelişmeyi gayrimenkul sektörünün ekonominin lokomotif i olmasına ve Türkiye'nin hızlı gelişmesine bağlarken  fiyatların daha da artacağını öngördüklerini belirttiler.

Sektördeki istikrarın devam etmesi halinde metrekare fiyatlarının gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşacağını belirten Amplio Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, söz konusu artışın kişi başına düşen gelirdeki artışa bağlı olduğunu belirtti. Babaoğlu, "İstanbul’daki gayrimenkullerin metrekare değerlerinin birçok Avrupa ülkesinin gerisinde olduğunu görüyoruz.

Gelişmiş ülkelerin şehirlerinde 40-50 bin dolar metrekare fiyatlarına ulaşmış yerler var. İstanbul’da da bu rakamların yakalanması zor değil. Bu rakamlara ulaşmak olumsuz bir durum da değil. Şehrin değerini ortaya koyan rakamlardır." yorumunda bulundu.

Küresel Ev Fiyatları Endeksi’ne göre Türkiye’deki gayrimenkul fiyatlarında son bir yılda yaşanan ortalama artış oranı yüzde 13.3 olurken bu oran Türkiye'yi dünyada en çok artışın yaşandığı 4. ülke yaptı.