Konut Haberleri
11 Ara 2015 09:04 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:54

Türkiye'den ev alan Rus'a ceza geliyor

Uçak kriziyle derinleşen Rus yaptırımlarına yenisi ekleniyor. Hazırlanan yasa tasarısına göre Türkiye'den konut alan veya kiralayan Rus vatandaşlarına idari para cezası uygulanacak

Türkiye'den ev alan Rus'a ceza geliyor
Geçen haftalarda Türkiye'nin Rusya uçağını vurmasıyla başlayan diplomatik krzi büyüyor. St. Petersburg parlamento üyesi Vladimir Petrov,  tarafından hazırlanan yasa tasarısına göre, Rusya vatandaşlarının Türkiye'den ev alması veya kiralama yapması yasaklanacak, yasağa uymayan Ruslara ise para cezası uygulanacak.

Türk hava sahasını ihlal eden ve uyarılara rağmen yanıt vermeyen Rus savaş uçağının angajman kuralları çerçevesinde Türk jetleri tarafından vurularak düşürülnesinin ardından Türkiye'ye bir takım yaptırımlar uygulayan, uçağın hava sahasını ihlal etmediğini savunan ve Türkiye'nin özür dilemesi gerektiğini iddia eden Rusya 'da bu kez de Türk gayrimenkul sketörü hedef oldu.

Kiralama da dahil
Russia Today kanalına göre,  Rusların Türkiye’de ev satın almasını ve kiralamasını yasaklayan bir yasa tasarısı hazırlayan Petrov, Rus idari hukukunda değişiklik öngören söz konusu yasa tasarısını parlamentoya sunmaya hazırlanıyor. Yasa tasarısına göre, Türkiye'den daire satın alan veya kiralayan Ruslar için mevcut kura göre 2 bin 170 ile 4 bin 340 dolar tutarında bir para cezası uygulanacak.

Vladimir Petrov, İzvestia gazetesine konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Petrov, tek kaygısının Rus vatandaşlarının “güvenliği” olduğunu, Türkiye’nin Rusya vatandaşlarının gayrimenkullerine el koyma ihtimalinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.