Politika
13 Kas 2020 09:30 Son Güncelleme: 15 Kas 2020 09:50

Türkiye'de yabancıların konut sayısı rakamı CHP Milletvekilini endişelendirdi

Türkiye'deki yabancıların toplam konut sayısının 1.5 Milyonu aşması CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin'i endişelendirdi. Şahin, yabancılara satışların Osmanlı'nın yıkılış nedenlerinden biri olduğunu hatırlattı.

Türkiye'de yabancıların konut sayısı rakamı CHP Milletvekilini endişelendirdi

Türkiye'deki yabancıların sahip olduğu konut sayısı 1.5 milyonu aştı. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin yabancılara konut satışında gelinen noktayı TBMM gündemine taşıyarak endişesini dile getirdi. 

Türkiye'de emlak sektöründe atılan adımlar sonrasında yabancıların konut ilgisi artmıştı. Son yıllarda devam eden bu ilgiyle birlikte önemli rakamlarda konut satışları gerçekleştirildi. Tüm bu süreç sonunda ise yabancıların Türkiye'de ki konut sayıları 1.5 milyon rakamını aştı.

Yabancılara konut satışlarında geçtiğimiz yıllarda çok önemli bazı düzenlemeler yapıldı. Belli bir değerde konut alımı gerçekleştiren yabancılara vatandaşlık hakkı sağlanması ve bu tutarın indirilmesi yabancıların ilgisini artırdı. 

Yabancılara konut satışlarına yapılan düzenlemeler ile birlikte son 5 yılda yabancıların ilgisi yoğunlaştı. Yabancıların konut alımlarına ilişkin veriler ise TBMM gündemine taşındı.

ONUR KIRICI BİR UYGULAMA

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin yabancıların konut satışlarına ilişkin endişelerini dile getirdi. Yabancılara geçen her bir tapunun milli servet unsuru olduğunu ifade eden Suzan Şahin, bazı ülkelerin yabancılara konut satışlarını tehlikeli gördüğünü söyledi.

Suzan Şahin'in TBMM'deki açıklamasında ayrıca ülke topraklarının yabancılara satışı, Osmanlı'nın yıkılış nedenlerinden biriydi, ifadelerini kullandı. 

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin konuşmasının devamında toprak satışında da çok büyük bir artış olduğunu dile getirdi. Bu alanda bazı veriler paylaşan Şahin 2019 yılında 45 bin olmak üzere son 5 yılda toplam 127 binden fazla konutun yabancılara satıldığını söyledi. Şahin konuşmasında “Yabancılara toprak satışı basit bir mülk satışı değildir. Ekonomik ve politik sakıncaları vardır. Batırdıkları ekonomiyi kurtarmak için çareyi inşaat sektörü ve yabancıya konut satmak olarak gören iktidar en kısa sürede bu onur kırıcı uygulamadan vazgeçmelidir." dedi.