Konut Haberleri
27 Mayıs 2014 15:22 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:07

Türkiye'de konutlar el yakıyor

IMF Başkanı Christine Lagarde, Türkiye'de konut satış fiyatlarının oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Türkiye'de konutlar el yakıyor
IMF Başkanı Christine Lagarde yaptığı açıklama ile Türkiye’de konut satış fiyatlarının yüksek olduğunu belirtti. Lagarde, Türkiye, İsrail ve İsviçre gibi ülkelerde kredi büyümesi ve konutta fiyat enflasyonunun yüksek olduğunu açıkladı.

Lagarde, Avrupa Merkez Bankası’nın Lizbon’da düzenlediği Değişen Finansal Görünüm İçinde Merkez Bankacılığı Para Politikası forumunda konuştu. 2008 krizinin ekonomik önlemler ile ilgili temel inançları sarstığını , finansal krizlerin aşırı maliyetli, tamamen temizlenmesinin ise uzun ve karmaşık bir süre gerektirdiğinin açık olduğunu söyleyen Lagarde, krizin aynı zamanda finansal istikrar ve onu korumanın temel bir politika hedefi olduğunu açıkça ortaya koyduğunu belirtti.

Lagarde IMF’nin denetimlerinin bazı durumlarda finansal istikrarı korumak ve finansal gelişmelerin emlak sektörü ile doğrudan bağlantılı olduğunu belirtti. Lagrade’nin Türkiye konut sektörü ile ilgili açıklamalarına yanıt veren YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Türkiye’de emlak balon riski iddialarına yanıt vererek böyle bir durumun olmadığını söyledi.

Türkiye’nin yabancı yatırımcılara sunduğu yatırım fırsatları ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Arslan, toplam krediler için yüzde 10 payı bulunan konut kredilerinin takibe dönüşüm oranının 2012 yılından bu yana yüzde 2,9 ile yüzde 2,7 oranı arasında değiştiğini belirtti.