Konut Haberleri
19 Eyl 2016 07:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:39

Türkiye yatırımcıların cenneti olacak!

Sanayi Bakanı Özlü, yasalaşan Ar-Ge Reform Paketi ile Türkiye'nin, yatırımcılar ve yüksek teknolojili ürün geliştirmek isteyenler için bir cennet olacağını söyledi...

Türkiye yatırımcıların cenneti olacak!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Yasalaşan Ar-Ge Reform Paketi'nin ardından, Üretim Reform Paketi'nin de Meclis’ten geçmesi halinde Türkiye, yatırımcılar ve yüksek teknolojili ürün geliştirmek isteyenler için bir cennet olacak” dedi.

Özlü, Ar-Ge ve Üretim Reform Paketlerinin yatırımcıya getirdiği avantajları değerlendirdi. Yasalaşan paketin, Türkiye'de Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerinin desteklenmesinde yeni bir dönemi başlatacağına işaret eden Özlü, Üretim Reform Paketi ile de sanayicinin önündeki engelleri kaldırmak ve daha çok desteklemek istediklerinin altını çizen Özlü, “Üretim Reform Paketinde son aşamaya gelindi. Nitelikli teknolojik organize sanayi bölgelerinin kurulmasının önünü açacağız. Devlet olarak bütün işlemleri bizim yürüttüğümüz, tamamladığımız ve sanayicinin gelip kazmayı vurduğu, temelini attığı bir modele geçmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Halihazırda yatırım yapmak isteyen sanayicilerin, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu, teşvik araştırması gibi birçok prosedürle karşı karşıya kalacağını belirten Bakan Özlü, “Bütün bunları bizim bakanlığımız yerine getirecek. Yurt içi ve yurtdışından gelecek yatırımcılar sanayi parseli bulmakta zorlanmayacaklar, onlara hazır sanayi parseli üreteceğiz. Yasalaşan Ar-Ge Reform Paketi'nin ardından, Üretim Reform Paketi'nin de Meclis’ten geçmesi halinde Türkiye, yatırımcılar ve yüksek teknolojili ürün geliştirmek isteyenler için bir cennet olacak” değerlendirmesini yaptı. Özlü, Türkiye'de şehir merkezine yakın birçok noktada organize sanayi bölgeleri ve sanayi siteleri bulunduğunu ifade ederek, paket kapsamında yapılacak düzenlemeyle buraların makul uzaklıklarda şehrin dışına taşınacağını kaydetti. Yeteri kadar büyüklükte dükkanlardan oluşan yeni siteler kurmayı hedeflediklerini belirten Özlü, şu anda organize sanayi bölgeleri ve sanayi sitelerinin var olduğu kıymetli arazileri de yerel yönetimlerin değerlendirmesini istediklerini söyledi.