Ekonomi
04 Kas 2015 15:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:42

Türkiye orta vadede en hızlı büyüyen ülkeler arasında!

Unicredit orta vadede Türkiye'nin en hızlı büyüyecek ülkeler arsında gördüğünü ve alt yapı projelerinde kilit rol oynamayı hedeflediğini söyledi.

Türkiye orta vadede en hızlı büyüyen ülkeler arasında!
Yapı Kredi Bankası'nın Koç Holding ile birlikte ana ortağı olan Unicredit'in Orta ve Doğu Avrupa Bölüm Başkanı Carlo Vivaldi, Türkiye Altyapı Finansmanı Toplantısı'nda Türkiye'ye olan ilgilerini bir kez daha dile getirdi.

Orta vadede Türkiye'nin en hızlı büyüyecek ülkeler arasında olacağını belirten Vivaldi, Unicredit olarak Türkiye'de altyapı projelerinde kilit bir rol oynamak istediklerini söyledi.

"Türkiye Unicredit için önemli bir pazar, ortaklığımızdan son derece memnunuz." diyen Vivaldi, "Üçüncü havalimanının finansmanında şartlar üzerinde mutabık kalamadık o yüzden yer almadık. Biz Türkiye'de organik büyümeyi tercih ediyoruz. Orta vadede Türkiye'nin potansiyelinin en hızlı büyüyecek ülkeler arasında olduğunu söyleyebiliriz." şeklinde konuştu

Aynı toplantıda konuşan Yapı Kredi Bankası Murahhas üyesi ve Genel Müdür Vekili Niccollo Ubertalli ise şunları söyledi: "Yapı Kredi olarak şu ana kadar altyapı proje finansmanında 9 milyar dolarlık hacmimiz var. Yapı Kredi olarak kredilerde 2016'da sektör ortalamasının altında büyümeyeceğimizi söyleyebilirim."