Konut Haberleri
08 Kas 2019 12:19 Son Güncelleme: 08 Kas 2019 20:59

Türkiye kira öder gibi ev sahibi olabilecek! Sektör yeni modelden memnun

Konut kredilerinde 20 yıl vade ve tarihin en düşük faiz oranlarının sunulacağının açıklanması sektörü hareketlendirdi. Konutder Başkanı Elmas'a göre Türkiye gerçekten kira öder gibi ev sahibi olma modeliyle tanışacak.

Türkiye kira öder gibi ev sahibi olabilecek! Sektör yeni modelden memnun

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın tarihin en düşük faizli kredi desteğinin verileceğini açıklaması gayrimenkul sektöründe de büyük heyecan yarattı. Türkiye'de en düşük faiz oranı 2013 yılında 5 yıl vadede yüzde 0.65, 10 yılda ise 0.67 olarak kayıtlara geçmişti. Albayrak'ın bu sözlerinin ardından beklenti bir anda 20 yıl vadede yüzde 0,60'lara kadar düştü. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, bu modelin sosyal devletten beklenen isabetli bir karar olduğunu vurgulayarak, "Bizler artık maliyetlerin artışı, arsa bedelleri gibi nedenlerle dar gelirliye konut pazarlamak için bir plan yapamıyorduk. Oldukça yerinde bir halme oldu" diye konuştu.

KONUTDER Başkanı Altan Elmas ise Türkiye'nin kira öder gibi konut kredileriyle tanışacağını belirterek, "Bu model alt gelirli vatandaşların ev alması için çok önemli. Yapılan hamle yavaşlayan gayrimenkul sektörü ve buna bağlı inşaat yan sanayi sektörlerini büyütecek. Dar gelirliler için büyük bir fırsat oluşacak" ifadelerini kullandı. GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin de son derece olumlu bir adım olarak değerlendirdiği yeni model için, "Dar gelirliler gerçekten satın alma gücüne göre konut ihtiyacında ilk sırada. Bu model düşük faiz ve uzun vadeyle ödeme gücünü artırıyor. Konutlar büyük olasılıkla TOKİ eliyle ihale edilip yapılacaktır" şeklinde konutşu.