Ekonomi
19 Ağu 2015 10:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:07

Türkiye ekonomisine kur artışının etkileri neler?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Türkiye'de yaşanan kur artışını değerlendirdi. Ertem açıklamalarında kur artışının kriz işareti olmadığına yer verdi...

Türkiye ekonomisine kur artışının etkileri neler?
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem yaptığı açıklamada kur artışının ülke için kriz işareti olup olmadığını değerlendirdi. Ertem; Türkiye ekonomisinde bir kriz işareti değildir. Merkez Bankası da kurun artışını kalıcı ve kriz işareti olarak yorumlamamıştır, dedi...

Cemil Ertem, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) faiz kararının, esasında Banka'nın araç bağımsızlığı doğrultusunda aldığı bir karar olduğunu ifade etti.

Ertem, "Dolayısıyla kurun artışı esasında Türkiye'de siyasi nedenlerle olan bir durumdur. Bu Türkiye ekonomisinde bir kriz işareti değildir" dedi.

Türk ekonomisinin temellerini sağlam görüyoruz!

Merkez Bankası'nın da kurun yükselmesini kalıcı ve kriz işareti olarak yorumlamadığını anımsatan Ertem, "Burada önemli olan şudur; Türkiye ekonomisinin temellerinin bu anlamda sağlam gördüğünü de teyit etmiştir. Biz de Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam görüyoruz. Türkiye'de bir kriz işareti görüntüsü yoktur; yakın bir gelecekte de yoktur" değerlendirmesinde bulundu.