Konut Haberleri
11 Eyl 2017 10:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:25

Türkiye ekonomisi yüzde 5,1 büyüdü

TÜİK, beklenen istatistikleri açıkladı. Verilere göre Gayri Safi Milli Hasıla bu yılın birinci çeyreğinde arttı ve Türkiye ekonomisi yüzde 5,1 büyüme kaydetti.

Türkiye ekonomisi yüzde 5,1 büyüdü
Hükümetin ardı arkasına hayata geçirdiği reform paketleri ekonomiye can suyu oldu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı veriler de bu durumu doğrular nitelikte. 

Yüzde 5,1 arttı

Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) tahmini, zincirlenmiş hacim endeksi olarak, bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,1 arttı.

Üretim yöntemiyle gayrisafi yurt içi hasıla tahmini ise aynı dönemde cari fiyatlarla yüzde 16,3 yükselerek, 734 milyar 211 milyon lira olarak belirlendi.

Ekonomi büyüdü

Tarım sektörünün toplam katma değeri, bu yılın nisan-haziran döneminde geçen yılın aynı çeyreğine göre, zincirlenmiş hacim endeksi olarak yüzde 4,7, sanayi sektörünün toplam katma değeri yüzde 6,3, inşaat sektörünün ise yüzde 6,8 artış gösterdi. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değeri ise yüzde 5,7 yükseldi.