Konut Haberleri
26 Eki 2017 09:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:30

'Türkiye büyüme rekoru kıracak!'

Başbakan Binali Yıldırım, 2017 yılı sonunda büyüme rakamlarının yüzde 7'yi bulabileceğini ve dünya rekoru kırılabileceğini ifade etti.

'Türkiye büyüme rekoru kıracak!'
Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin 2018'inin, 2017'den daha iyi olacağını belirtti. Yıldırım, “Bunu kesinlik bir yere not edin. Büyüme hedefimiz en az yüzde 5.5. Bu yılın üçüncü çeyrek büyümesi de çift haneli olursa hiç şaşırmayın. Yıl sonu büyümesi 7 olursa yine şaşırmayın” dedi.

'Türkiye ortak coğrafyamız'

“Türkiye olarak bize bir adım gelene iki adım yaklaşırız” diyen Yıldırım, “Ege'yi birlikte paylaştığımız
Yunanistan Türkiye burası ortak coğrafyamız. Coğrafyamız biz seçmedik ama burada birlikte yaşayacağız sorunları ön plana çıkarmayacağız fırsatları ön plana çıkartacağız. Geçen haziranda Yunanistan'da yaptığımız ziyaretlerde Yunanistan Başbakanı Çipras'la çalışmalar yaptık. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde Selanik'te başbakanlar, bakanlar bir araya gelip bölge ekonomisinde geldiğimiz düzeyi göreceğiz değerlendireceğiz” 

'Bunu not edin'

İşadamlarına seslenen Yıldırım şöyle konuştu: “İşadamlarımız için ekonomik kararları almak kolay değil. Kararlarınızı alırken tabi ki 2018 ve daha sonrasına yönelik bir öngörü yapmanız lazım. O öngörü için bizden bir şeyler duymak istiyorsunuz. Nasıl hesap yapalım diye? Kısa bir süre önce orta vadeli planımız yayınlandı. Özeti; yatırım, iş, üretim, ihracat. Onun için Türkiye'nin 2018'i, 2017'den daha iyi olacak. Bunu kesinlik bir yere not edin. Enflasyon tek haneli olmaya devam edecek. Şunu söylemem lazım ki 3. çeyrekte Türkiye büyük bir ihtimalle G-20 içinde en fazla büyüyen ülke olacak. Belki dünyada da bir rekor yakalama ihtimalimiz var. Uluslararası kuruluşlar bir kez daha Türkiye'nin büyüme tahmininde sınıfta kaldılar.”