Konut Haberleri
11 Eyl 2017 15:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:25

Türkiye büyüdü Avrupa seyretti!

Türkiye ekonomisi bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5.1 büyüme kaydetti. Bu oranlar Avrupa ülkelerine parmak ısırttı. Halihazırda devam eden çalışmalarla birlikte Türkiye ekonomisi Avrupa'yı ikiye katladı.

Türkiye büyüdü Avrupa seyretti!
Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 5.1 büyüdü. Bu veriler Avrupa devlerine parmak ısırttı. 

En yükseği inşaat sektörü

2017 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, tarım sektörü yüzde 4,7, sanayi sektörü yüzde 6,3, inşaat sektörü ise yüzde 6,8 arttı. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değeri ise yüzde 5,7 yükseliş gösterdi.

Türkiye Avrup'yı ikiye katladı...

TÜİK tarafından açıklanan ikinci çeyrek büyüme verisi, Türkiye ekonomisinin de gücünü ortaya koydu. Yatırım ortamındaki iyileşme ve özellikle 16 Nisan referandumunun ardından yükselişe geçen Türkiye ekonomisi, ikinci çeyrekte gösterdiği performansla, gelişmiş Avrupa ülkelerini de geride bıraktı.

Avrupa Birliği’nin resmi istatistik kurumu Eurostat tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre, 28 üye ülkesi bulunan Avrupa Birliği’nin ikinci çeyrekteki ortalama büyümesi yüzde 2,4 olarak gerçekleşti. Buna göre Türkiye’nin ikinci çeyrek büyümesi Avrupa’nın iki katından bile fazla oldu.