Güncel
09 Ara 2020 12:05 Son Güncelleme: 11 Ara 2020 19:33

Türkiye Barolar Birliği önerisi: Tapuda alım satım sırasında avukat da olsun

Gayrimenkul alım satımlarının ardından yaşanan hukuki sorunların önüne daha en başından geçilmesi için tapuda avukat bulunması önerisi getirildi.

Türkiye Barolar Birliği önerisi: Tapuda alım satım sırasında avukat da olsun

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu yaptığı açıklamada, "Tapuda gayrimenkul alım satımlarında avukatın da orada olmasını istiyoruz" dedi. Metin Feyzioğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e sunulan yargıda yeni reform önerileri arasında gayrımenkul piyasasını yakından ilgilendiren bir başlık olduğunu söyledi. 

Feyzioğlu, yeni aşamada avukatları sürece çok daha etkin şekilde dahil etmek istediklerini ve onlara, "Nelerin yapılmasını istiyorsunuz?" sorusunu yönelttiklerini belirterek sahada çarpışanların ve ayrıntıları bilenlerin avukatlar olduğunu belirtti.

OKUMADAN İMZALADIM DERDİNE SON

Feyzioğlu, vatandaşların desteklemesini bekledikleri önerileri olduğuna da değinerek sözlerine şu şekilde devam etti: "Gayrimenkullerle ilgili tapuda yapılan işlemlerde her türlü aldatılmayı, yolsuzluğu, 'Ben anlamadım, 'O öyle değildi, böyleymiş meğer', 'İmzaladım ama okumadan imzaladım' gibi çoğu zaman da haklı olan itirazı ortadan kaldıracak bir önerimiz var. Tapuda gayrimenkul alım satımlarında çok cüzi bir sabit ücret karşılığında avukatın orada olmasını ve onun da imza atmasını istiyoruz, sorumluluk üstlenmesi, sosyal devlet anlamında."

Metin Feyzioğlu, vatandaşlara hukuki himaye sigortası getirilmesini istediklerini de kaydederek "Pek çok devlette bunun örnekleri var. Yani avukata danışmanın artık kültür, alışkanlık haline geldiği pek çok toplumda hukuki himaye sigortası var. Bunu getirdik, tartışalım istedik" dedi. 

 

ETİKETLER
#Metin Feyzioğlu