Konut Haberleri
04 Ağu 2017 09:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

Türkiye 220 milyon dolarlık yatırıma talip!

Katar'la Türkiye arasındaki yatırımlar devam ederken Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, önemli açıklamalarda bulundu. Zeybekçi, 2020 yılında Katar'ın ev sahipliği yapacağı Dünya Kupası için ihtiyaç duyulan 220 milyon dolarlık altyapıyı Türk firmaların yapabileceğinin altını çizdi.

Türkiye 220 milyon dolarlık yatırıma talip!
Türk yatırımcılar, Katar'a çıkarma yapmaya devam ediyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Türkiye ile Katar arasında ticaretin arttırılması için düzenlenen toplantıda önemli detayların altını çizdi.

'220 milyar dolarlık inşaatı Türk firmalar yapar'

Zeybekci, "Türk firmalarının hepsine şahsi olarak kefilim ve bizi asla mahcup etmezler. 2022'deki Dünya Kupası'nın Katar'da yapılacak olduğunu belirterek, "Bu şampiyona için 220 milyar dolarlık bir altyapı ve inşaata ihtiyaç duyuluyor. Bunlar, Türk firmalar tarafından yapılabilir. Türkiye sizin eviniz, memleketiniz. Memleketinize hoş geldiniz" şeklinde konuştu.

'Yapıcı tutumlarınızdan dolayı teşekkür ederiz'

Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ahmed Bin Assım Al Thani ise şu ifadeleri kullandı: "Bize karşı acımasızca yürütülen ve kanunlara karşı yapılan ablukadan Türkiye sayesinde etkilenmedik. Bugün Katar yine doğalgaz ve LNG'de dünya çapında üretimine devam etmekte. Yaşananların ardından doğalgaz ihracatımızda bir düşüş değil aksine yüzde 30'luk bir artış yaşadık. Türk ürünlerini de Katar pazarında kendini ispat etmesi sonucu tüm sektörlerde Türkiye'den malların girişinin hızlandırılması, bir çok alanda yatırımların yapılması bizler açısından son derece önemlidir. Bize karşı yapıcı tutumlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum.''