Sektörel
18 Mar 2015 08:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:29

Turkcell’e müthiş teklif!

Alfa Telecom Turkey, Çukurova Telecom Holdings’in, Çukurova grubu şirketlerinden Çukurova Finance International’a ait olan ve Ziraat Bankası’na ipotekli yüzde 13.76 oranındaki Turkcell İletişim hisselerini satın almak için teklifte bulundu

Turkcell’e müthiş teklif!
Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Alfa Telecom, Turkcell’in yüzde 13.76’sı oranındaki dolaylı hisseye denk gelen 51 adet B grubu hissenin tamamı için hisse başına 54.902 milyon dolar teklifte bulundu. Bu teklif Turkcell’in yüzde 13.76 payının değerini 2.8 milyar dolar olarak belirliyor. Çukurova Grubu, Alfa Grubu’na rehinli dolaylı Turkcell hisselerinin geri alımı için geçen yıl Ziraat Bankası ile kredi sözleşmesi imzalamış ve Alfa Grubu’na 1.604 milyar dolarlık borcunu ödemişti. Bu kredi karşılığında söz konusu yüzde 13.76’lık pay ise Ziraat Bankası’na teminat olarak verilmişti.

‘Yüksek primle almaya zorluyor’

Wood&Co Analisti Ondrej Cabejsek, “Stratejik ve ulusal güvenlik gibi nedenlerle Türk hükümeti, Turkcell’in kontrolünün yabancı bir şirkete geçmesine izin vermeyecektir. Bunu bilen Alfa Grubu, Çukurova’yı elinde kalan hisseyi yüksek primle almaya zorluyor olabilir” dedi.