Konut Haberleri
06 Kas 2017 09:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:32

Türk yatırımcılar Körfez'de atağa geçti!

Kuveyt hükümet yetkililerinin Türk yatırımcıları davet etmesi üzerine iki ülke arasındaki ilişkiler güçlendi. Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı Khaled Nasser Al-Roudan, yatırıma açacakları 3 sanayi bölgesine yönelik ihalelere Türk firmaları davet etti.

Türk yatırımcılar Körfez'de atağa geçti!
Türkiye, Kuveyt'le yaptığı işbirliklerine bir yenisini daha ekledi. Ülkenin önde gelen ailelerinden Al Babtain ile Arslan Şirketler Grubu, inşaat, enerji, finans ve perakende sektöründe faaliyet gösterecek "AB International Holding" ortaklığına imza attı. Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı Khaled Nasser Al-Roudan, ulaşıminşaat sektöründeki büyümeye dikkat çekerek yatırıma açacakları 3 sanayi bölgesine yönelik ihalelere Türk firmaları davet etti.

'Fırsatlara paydaş olmalı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde bu yıl ikinci ziyaretini gerçekleştireceği Kuveyt önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Karma Ekonomik Komisyon toplantısı kapsamında geldiği Kuveyt'te işadamları, siyasiler, STK başkanlarıyla bir araya geldi. Arslan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arslan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Kuveyt Sanayi Bakanı Khaled Nasser Al-Roudan da katıldı. Şimşek, "Görevimiz yatırımların yolunu açmak. Küresel kriz sonrası büyüme yeniden hız kazandı. Türkiye'nin de büyüme hızı hedefin üzerinde gerçekleşecek. Kapsamlı reformlar gündemde. Kuveytli işadamları da Türkiye'ye gelerek bu yatırım fırsatlarına paydaş olmalı" diye konuştu.

5 yıllık kalkınma planı

Türkiye'nin Kuveytli yatırımcılara yönelik desteklerine dikkat çeken Al -Roudan, Kuveyt'in 5 yıllık kalkınma planı kapsamında ulaşım-inşaat sektöründeki büyüme potansiyeline dikkat çekti. Sabah'ın haberine göre, Bakan, yakın bir dönemde yatırıma açılacak 3 sanayi bölgesine yönelik ihalelere Türk yatırımcıları davet etti. Arslan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arslan, "Ailenin ikinci kuşak temsilcisi Abdolmohsen Al Babtain ile AB International Holding şirketini kurduk. Grubumuz enerji, inşaat, finans ve perakende sektöründe faaliyet gösterecek. Kuveytli işadamlarımız sadece gayrimenkul değil sanayi yatırımlarına da ağırlık vermeli" dedi.

5 ayda ikinci ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mayıs ayında Kuveyt Uluslararası Havaalanı yeni terminal binasının temel atma töreni için Kuveyt'e gitmişti. Kuveyt Emiri El-Sabah tarafından resmi törenle karşılanan Erdoğan, Kuveytli yatırımcıları Türkiye'ye davet etmişti. Türk müteahhitlik firmaları bugüne kadar Kuveyt'te 6.5 milyar dolarlık 30 proje üstlendi.