Konut Haberleri
20 Mar 2016 16:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:08

Türk şirketten İran'a büyük atılım

35 yılın ardından ambargonun kalktığı İran'a, Demir İnşaat'tan atak geldi... Demir İnşaat'ın, Selçuklu mimarisini yansıtan proje, İranlılardan tam not aldı.

Türk şirketten İran'a büyük atılım
Demir İnşaat, ambargonun yeni kalktığı İran pazarında 23-26 Şubat tarihlerinde Tahran'da gerçekleştirilen "Iran Property Expo 2016"ya katıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, fuara 4 projesiyle katılan Demir İnşaat, yoğun ilgi ile gördü. Şirketin Yakuplu'da başlayacak projesi de ilk olarak Tahran'da görücüye çıktı. Selçuklu mimarisini yansıtan proje, İranlılardan tam not aldı.

Türkiye için önemli bir pazar olan İran pazarı, ambargonun kalkmasının ardından bir kez daha önem kazandı. Geçmişte Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olan İran'ın yeniden Türkiye'nin önemli ticari partnerlerinden biri haline gelmesi bekleniyor. Özellikle de inşaat ve gayrimenkul sektörleri bakımından gelecekte köklü bağlantılar kurulup ticari ilişkilerin geliştirilmesi planlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, inşaat sektörünün öncü markası olarak, potansiyel gördükleri İran pazarında hızlı aksiyon aldıklarını ve Türk firmalarına örnek olduklarını belirtti.

İran'daki fuara katılan ilk Türk markası olarak, projelerini ve İstanbul'u tanıtmanın kendilerine gurur verdiğine işaret eden Demir, "Birçok firmanın gitmekte tereddüt ettiği İran pazarına, Demir İnşaat olarak hızlı bir giriş yaparak bir ilke imza attık. Fuarda 4 projemizle boy gösterdik. Fuara katılan firmalar arasında en büyük ilgiyi, İstanbul'u göz alıcı standıyla temsil eden Demir İnşaat çekti. Yoğun ilgi karşısında soluksuz tempoyla çalışan 10 kişilik satış ekibimiz, ortaya çıkan tablodan oldukça memnundu." bilgilerini paylaştı.

Demir, müşterilerin, inşaat projelerini yerinde görmek üzere randevu taleplerini oluşturduklarını, 21 Mart'ta başlayacak ve 15 gün devam edecek Nevruz tatilinde 150 İranlı misafiri ağırlamaya hazırlandıklarını da vurguladı.