Ekonomi
22 Haz 2015 09:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:50

Türk ofislerine yabancı markajı!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield, en pahalı 20 ofis pazarı arasında yer alan İstanbul'un yabancı şirketler için cazibe merkezi olduğunu duyurdu

Türk ofislerine yabancı markajı!
Son yıllarda yükselişe geçen İstabul ofis pazarı, yabancı şirketlerin kiralamalarını da hızlandırdı. A sınıfı ofis arzının yüzde 30 artış gösterdiği İstanbul'da son 9 ayda, pek çok yabancı şirket kiralama yaptı. Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, kiralamalarda Levent ve Ataşehir Bölgesinin ön plana çıktığını belirtti. 2014'te pazara toplamda 900 bin metrekare yeni arz eklendiğini belirten Tuğra Gönden, "Toplam A sınıfı ofis arzı yılsonu itibariyle 4.2 milyon metrekareye erişerek yıllık bazda yüzde 30 artış gösterdi. Bu oran Avrupa pazarları arasında da en yüksek artış oldu. Türkiye ekonomisinin son yıllarda büyümesi ve bilhassa uluslararası şirketlerin Türkiye ve İstanbul'u bölgesel üs olarak tercih etmesi ofis talebini artırıyor" dedi.

ÜNLÜ ŞİRKETLER OFİS TUTUYOR
Gönden, son dönemde özellikle Levent Bölgesi'nde River Plaza, Ataşehir'de ise Palladium'un dikkat çekici olduğunu belirterek şunları söyledi: "Dünyanın en büyük enerji şirketlerinden Statkraft, River Plaza'da yeni Türkiye merkez ofisleri için 658 metrekarelik yer kiraladı. Ayrıca DEİK 2 bin 4 yüz metrekare ofis kiralayarak merkez ofisini Levent'e taşıdı. Experian da merkez ofisini Levent'e taşıyan şirketlerden biri oldu. Anadolu Yakası'nda ise DuPont, CEVA, Lenovo ve Toshiba Medical, toplamda 8 bin metrekare alan kiralayarak Türkiye merkez ofislerini Palladium Tower'a taşıdılar."

2 YILDA 2 MİLYON METREKARE YENİ ARZ
Tuğra Gönden ayrıca, ofis pazarına gelecek 2 yıl içinde, özellikle Maslak, Levent ve Zincirlikuyu'yu içine alan MİA Bölgesi, Ataşehir ve Ümraniye bölgelerinde 2.1 milyon metrekare yeni arzın eklenerek 2015 sonunda toplam A sınıfı ofis arzının 5 milyon metrekareyi aşmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.