Güncel
09 Ara 2020 09:45 Son Güncelleme: 09 Ara 2020 09:58

Türk müteahhitlerin gözü Ukrayna'da! 13 havalimanı yenilenecek

Ukrayna ile Türkiye arasında son yıllarda artan yakın ilişkilerin meyvaları olgunlaşmaya başladı. Ukrayna'da yenilenecek olan 13 havalimanı için Türk müteahhitler harekete geçti.

Türk müteahhitlerin gözü Ukrayna'da! 13 havalimanı yenilenecek

Ukrayna'nın yenileyeceği yerel havalimanları için Türk müteahhitlerin harekete geçtikleri ve talip oldukları açıklandı. Azerbaycan-Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ Savaşı’nda Bakü’den yana tavır alan Ukrayna, bir yandan da Türkiye ile olan ekonomik ilişkilerini de üst düzeye çekmek istiyor.

Dünya gazetesinde Kerim Ülker'in haberine göre "Ukrayna’nın Kherson Havalimanı’na Türkler talip"... 

Detaylı haber şöyle...

Ukrayna’nın Kherson Havalimanı’na Türkler talip

Ukrayna'nın havalimanlarının yenilenmesi ve modernleşmesi kapsamındaki ilk projelerden biri olan Kherson Havalimanı projesine bir Türk firması talip oldu.

Türkiye’nin son dönemde hem siyasi hem de ekonomi anlamında en yoğun ilişkide olduğu ülkelerden biri Ukrayna. Azerbaycan-Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ Savaşı’nda Bakü’den yana tavır alan Ukrayna, bir yandan da Türkiye ile olan ekonomik ilişkilerini de üst düzeye çekmek istiyor.

Türk müteahhitlerinin dünyada en fazla iş yaptığı ülkeler listesinde ilk sıraya yerleşen Ukrayna’dan kasım ayının son haftasında dikkat çeken bir ziyaret gerçekleşti.

Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal’in öncülük ettiği heyet, Türkiye’de hem iş hem de hükümet ile görüşmelerde bulundu. Altyapı ve özelleştirme sürecini hızlandırmak isteyen Kiev Yönetimi’nin ilk durağı olan İstanbul’da Türk firmalarla özellikle yeni yatırım fırsatları konuşuldu.

Ukrayna Altyapı Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre Başbakan Denys Shmyhal ve Altyapı Bakanı Vladyslav Krykliy, havalimanlarının modernleşmesi ve yenilenmesi konusunu öncelik haline getirdi.

Türk Hava Yolları’nın uçuş noktalarından biri olan ülkenin güneyindeki Kherson Havalimanı’nın ilk projelerden biri olduğu, bir Türk firmasının da bu projeye talip olduğu açıklandı.

 

13 şehirdeki havalimanı modernize edilecek

Yaklaşık 300 bin nüfusu olan Kherson’un ardından ayrıca Ukrayna’nın batısında yer alan ve turizm merkezi olarak bilinen Transkarpatya’da yeni bir havalimanının inşası da masaya yatırıldı.

Son yıllarda karayolunu yenileme projelerine ağırlık veren Ukrayna diğer yandan hem raylı hem de hava taşımacılığında da modernleşme sürecine girdi.

Kiev Yönetimi, Çerkassi, Ivano-Frankovsk, Çernivtsi, Herson, Vinnitsa, Odessa, Dnipro, Poltava, Rovno, Sumy, Krivoy Rog, Nikolayev ve Jitomir’de 13 bölgesel havalimanının daha yeniden inşasını yapmayı planlıyor. Bu da son yıllarda Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Rusya’da projelerinde azalma yaşayan Türk müteahhitleri için önemli bir fırsat demek.

ETİKETLER
#Ukrayna