Güncel
11 Mayıs 2019 15:06 Son Güncelleme: 11 Mayıs 2019 15:08

Türk müteahhitlerin gözü kulağı Irak'ta

Savaşın ardından büyük bir yıkıma uğrayan Irak’ta ortam artık iş yapılabilir seviyelere gelmeye başladı. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Yenigün’e göre 90 milyarlık pasta için Türk müteahhitler oldukça avantajlı.

Türk müteahhitlerin gözü kulağı Irak'ta

Dünyada Çin’in ardından ikinci sıraya yerleşen Türk müteahhitler, terör örgütü DAEŞ ile savaşta büyük bir yıkımla yüz yüze kalan Irak’ın yeniden imarı için hazırlanıyor. Bu amaçla Türk müteahhitler Bağdat’a çıkarma yaparak önemli işbirliği anlaşmalarına imza attı. Yapılan anlaşma çerçevesinde Türk müteahhitler, 90 milyar doları bulan yeniden imar çalışmalarından pay alacak.

EN UYGUN PAZAR

Daha önce Irak’ta 26 milyar dolarlık iş yapan Türk müteahhitlerin, bölgede oldukça iyi referanslara sahip olması ve sempatiyle karşılanması önemli bir avantaj. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de Irak’ın şu an için Türkiye için en uygun Pazar olduğunu görüşünde. Yenigün, Irak’tan pay almak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek sözlerini şu ifadeleri kullanıyor: 

CEVAP BEKLENİYOR

“Irak’ta savaş bitmiş durumda. Bölgede güvenlik üst seviyeye çıktı. Bizim 5 milyar dolar taahhüt sözümüzün ardından anlaşmalar için cevap bekleniyor. Türk müteahhitleri dünyada 123 ülkede iş yapıyor ve bugüne kadar 380 milyar dolarlık bir ciro yapıldı.  Ancak Irak Türkiye'ye en çok geri dönüş veren ülke oldu. Diyelim ki 100 liralık bir iş alıyorsak onun 90 lirası Türkiye'ye geri geldi. Biz inanıyoruz ki bu sene hazırlık dönemi olacak ve gelecek sene Irak’tan yeniden iyi bir pay alacağız.”