Sektörel
09 Mayıs 2019 10:44 Son Güncelleme: 09 Mayıs 2019 11:04

Türk müteahhitleri Irak'ta neler bekliyor?

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de IŞİD'in ardından harabeye dönen Irak'ta Türk müteahhitlerin neler yapacağına ilişkin sorulara yanıt verdi. 

Türk müteahhitleri Irak'ta neler bekliyor?

Irak'ta terör örgütü IŞİD'in ardından yeniden imar konuşulmaya başlandı.  

Bu kapsamda Türk müteahhitler Bağdat’a çıkarma yaparak önemli işbirliği anlaşmalarına imza attı. Yapılan anlaşma çerçevesinde Türk müteahhitler, 90 milyar doları bulan yeniden imar çalışmalarından pay alacak. 

Türk müteahhitler terör nedeniyle bir süre ara verdiği Irak’ta bugüne kadar 26 milyar dolarlık iş yapmıştı. 

NTV'de yayınlanan bir programa katılan  Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de Irak'ta Türk müteahhitlerin varlığına ilişkin sorulara yanıt verdi. 

 -Türk müteahhitleri Irak'ta nasıl rol alabilir?

Türk müteahhitleri dünyaca 123 ülkede iş yapıyor. Ancak Irak Türkiye'ye en çok geri dönüş veren ülke oldu. Diyelim ki 100 liralık bir iş alıyorsak onu 90 lirası Türkiye'ye geri gelen paradır

Irak gördüğümüz kadarıyla savaşı bitirmiş durumda. Bölgede güvenlik en üst seviyeye çıktı. Bizim 5 milyar dolar taahüt sözümüzün ardından anlaşmalar için cevap bekleniyor. 

  -Irak'ın yeniden inşaası hangi projeleri kapsıyor?

Barajları, havaalanları, yolları, binaları, ihtiyaca göre hastaneleri ve altyapıyı kapsıyor. Tüm bu hizmetler için biz 5 milyar dolar söz vermiş bulunduk.

Irak bizim için en iyi pazardır. Geçmiş döneme bakıldığında Irak'la 36 milyar dolarlık iş yapmışız.