Konut Haberleri
08 Şub 2016 16:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:03

Türk müteahhitlere büyük fırsat!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Amerika'ya gerçekleştirdiği seyahatten müjdeyle geri döndü. Latin Amerika ülkelerinde Türk müteahhitlere büyük fırsatlar ortaya çıktı.

Türk müteahhitlere büyük fırsat!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı Güney Amerika seyahatinden müjdeyle döndü. Seyahat birçok sektör için yatırımların habercisi oldu. 

Türkiye ekonomisinin yurt dışında göğsünü kabartan sektörlerden müteahhitler de gözünü şimdiden bu pazara dikti. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Libya, Irak ve Rusya pazarlarlarının bir süre daha randımanlı olmayacağını belirterek, “Alternatifler için çalışıyoruz başka ülkeleri de dolaşıyoruz ama Güney Amerika'da şu andaki tespitlerimize göre iyi yatırım imkanları gözüküyor” ifadesini kullandı.

Alternatif pazarlar oluşturulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şili-Peru-Ekvador'a resmi ziyaretleri vesilesiyle düzenlenen Özel Sektör Heyeti'nde yer alan Yenigün, söz konusu Latin Amerika gezisini normalin dışında bir gezi olarak nitelendirerek, “Birinci sebebi ülkemize çok uzak olması. Ancak geldiğimiz zaman duyuyorduk ama somut öğrendik ki hem Şili'de hem Peru'da büyük yatırımlar var. Hem altyapı yatırımları var hem de diğer yatırımlar var. Sektör olarak ayrıca zaten bizim ezberimiz bozuldu daha önce alışkanlık haline gelen Libya, Irak ve Rusya pazarlarımız vardı. O pazarlar artık bir süre daha randımanlı olmayacak” diye konuştu.

Peru'da dev potansiyel

Dünyaya açılıp her tarafa iş için gittiklerini anlatan Yenigün, şunları söyledi: “Burada hastaneden tutun konutlara, otoyollara, tünellere, barajlara varıncaya kadar yatırım imkanı var. Mesela Şili Müteahhitler Birliği Başkanı'yla sohbet ettim. Bana dedi ki 10 yılda 200 milyar dolar yatırım yapacağız. Yine Peru için de 30 milyar dolar civarında yatırım duyuyoruz. Bunlarla ilgileneceğiz. Fiziki mesafenin dışında başka bir engelimiz gözükmüyor şu anda.”

Rusya krizi yeni pazarlar kazandıracak

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Körfez Ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu, Rusya ile yaşanan krizin Türkiye'ye yeni pazarlar kazandıracağını belirterek, “Çünkü özellikle Ortadoğu'daki ve Kuzey Afrika'daki insanların Türkiye ile farklı bir gönül bağı var. Bu gönül bağı olan insanların biz yollarını kolaylaştırıp, buraya gelmelerini hızlandıracağız” dedi. Göksu, Körfez, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden Türkiye'ye gelen yatırımları devlet adına organize ettiklerini söyledi.