Konut Haberleri
10 Ağu 2017 12:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:21

Türk mühendislik sektörünün pik noktası!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, hayata geçirilen mega projeler hakkında bilgi verirken Kanal İstanbul ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Arslan, Kanal İstanbul'un Türk mühendislik sektörünün pik noktası olacağını vurguladı.

Türk mühendislik sektörünün pik noktası!
Denizcilik, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, hayata geçirilen büyük projeler hakkında bilgi verirken mega proje Kanal İstanbul'u da es geçmedi.

Hayaller gerçeğe döndü

Türkiye'de hayallerin gerçeğe dönüştüğünü gördüğünü ifade eden Arslan, yüzyıllık hayal olan, Türkiye'nin 2 bin 600 rakımlı geçit vermeyen Ovit Dağı'nın gerçeğe dönüşeceğini, kışında insanlara hizmet vereceğini söyledi.

Arslan, Ovit Tüneli'nin özellikle Karadeniz'deki potansiyeli İç Anadolu'ya, oradan Akdeniz'e, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya bağlama şansı olduğuna değinerek, "Dünyanın en uzun çift tüp üçüncü tüneli. Birincisi Çin'de, ikincisi yine Türkiye'de yapımı devam eden Zigana Tüneli ve üçüncüsü Ovit Tüneli. 12 bin 600 metre tünel uzunluğu, bin 400 metre de çığ tüneli ile birlikte 14 kilometrelik bir tünel hizmete girecek" diye konuştu.

Sıra Kanal İstanbul'da

Bakan Arslan, İstanbul, Türkiye ve dünya için artık en büyük projenin Kanal İstanbul olduğunu belirterek, "Kanal İstanbul müteahhitlik sektörünün Türk mühendislik sektörünün pik noktası, en üst seviyesi olacak. İnşallah sıra ona geliyor. Türkiye yerinde durmuyor. Türkiye kabuğuna sığmıyor" ifadesini kullandı.