Konut Haberleri
04 Kas 2017 09:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:31

Türk milyarderlerin serveti arttı

Türkiye’de milyarderlerin ortalama serveti 2016’da yüzde 10 artarken, milyarder sayısı bir kişi azalarak 29 oldu.

Türk milyarderlerin serveti arttı
UBS Group AG ve PwC tarafından bu yıl üçüncüsü yayımlanan yıllık Milyarderler Raporu, dünya genelinde milyarderlerin toplam servetinin 2016'ya göre yüzde 17 artarak 6 trilyon dolara ulaştığını ortaya koydu.

Asyalı milyarderin sayısının ABD'li milyarder sayısını ilk defa geçmesi de raporda dikkat çeken konular arasında yer alırken, milyarderlerin iş yerlerinde İngiltere'nin toplam iş gücüne eşit sayıda çalışan istihdam edildiği gözlemlendi.

Türk milyarderler servetlerini arttırdı

Ayrıca raporda Türkiye'deki milyarderlerin ortalama servetlerini yüzde 10 arttırdığı da kaydedildi.

Türkiye'deki milyarder sayısının bir kişi azalarak 29 olduğunun belirtildiği raporda, Asyalı milyarderlerin toplam servetinin dört yıl içinde ABD'li milyarderleri geçeceği belirtiliyor.

Dikkat çeken bir başka nokta ise önemli kaynaklara erişebilmek ve yeni anlaşmalar sağlamak için sermaye piyasalarının dışında sosyal ağların rolünün giderek önem kazanması oldu. Elit hayırseverlik ve etki yatırımcılığı ağları da milyarderler arasındaki yeni trendlerden.

Dünyada 27.7 milyon kişiye istihdam

Yaşam standartlarını geliştirme, istihdam yaratma ve kültürel sermayeye erişim sağlama açılarından milyarderlerin yarattığı daha geniş toplumsal etkilerin analiz edildiği raporda, analiz edilen bin 542 milyarderin tamamen veya kısmen sahip olduğu şirketler, tüm dünyada en az 27,7 milyon kişiye istihdam sağlıyor. 2016 yılında listeye yeni giren milyarderler de en az 2,8 milyon kişiye istihdam yaratıyor.

Spor kulüplerine yardım ediyorlar

Milyarderler, kültürel ilgi alanları dolayısıyla alternatif miraslar yaratıyor, sanatla daha fazla ilgileniyor ve spor kulüplerine gittikçe daha çok yatırım yapıyorlar. Özel müzelerin çoğalması ve kamu müzelerinin daha fazla fon alması sayesinde, halkın sanata erişim sağlama imkanı artıyor. Ayrıca milyarderler spor kulüplerine daha sürdürülebilir hale gelmeleri için yardım ediyor. Böylece spor kulüplerinin bulundukları topluma daha fazla katkı sağlaması hedefleniyor.
ETİKETLER
#milyarder # servet