Gündem
21 Mar 2019 10:46 Son Güncelleme: 21 Mar 2019 10:48

Türk Lirası, Fed kararı sonrası güçlendi

Türk Lirası, ABD'den yeni faiz artışı gelmeyeceği haberiyle dolar karşısında hızla toparlandı.

Türk Lirası, Fed kararı sonrası güçlendi

Dolar/TL, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizlerin en az bu yıl boyunca mevcut seviyesi olan yüzde 2.25 ile yüzde 2.50 arasında kalacağı mesajının gelişmekte olan ülke para birimlerini desteklemesiyle sert düşüş gösterdi.

Reuters'ın haberine göre, bankacılar dolar/TL'deki düşüşü sınırlayan tek etkenin ise ABD-Türkiye ilişkilerine yönelik endişeleri artıran haberler olduğuna dikkat çektiler.

Fed, ekonomik yavaşlama işaretlerinin olduğu bir ortamda bu yıl faiz artırımı öngörmeyerek üç yıllık para politikasını sıkılaştırma döngüsünü ani bir şekilde sona erdirdi ve bilanço küçültmeyi Eylül ayında durduracağını belirtti.

ABD'de büyüme, işsizlik ve enflasyon tahminlerini düşüren politika yapıcılar, Fed'in politika faiz oranının veya federal fon oranının, en az bu yıl boyunca mevcut seviyesi olan yüzde 2.25 ile yüzde 2.50 arasında kalacağını söyledi.

Dolar/TL Fed kararı öncesi 5.4850 civarında işlem görürken, Fed kararı sonrası gece saatlerinde kur en düşük 5.4069'a kadar geriledi. Kur sabah 5.4353 seviyesinde işlem gördü. Euro/TL ise 6.2120 seviyesinde bulunuyor.