Konut Haberleri
09 Nis 2016 15:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:11

Türk girişimcilerden lego evler

Maliyetli ve uzun zaman alan konut yapımına Türk girişimciler önemli bir girişimle imza attı. Katlanabilir tuğlalar ile konut yapımları günde tamamlanabiliyor.

Türk girişimcilerden lego evler
Gayrimenkul sektöründeki artışla birlikte, konut yapım çalışmaları da hız kazanıyor. Aylar süren konut inşalarına Türk girişimcilerden önemli bir proje geldi.
 
İki Türk girişimci Adem Arıbaş ve Gürçağ Özler, Hobi Endüstriyel Tasarım bünyesinde,  “diz eklemi çapraz bağlarını” ilham alarak geliştirdikleri  katlanabilir ahşap tuğla ‘BRİCK-B’ ile İstanbul Yapı Fuarı’nda da Altın Madalya kazandı. 44. Cenevre Uluslararası Buluş Fuarı’na da Türkiye Patent Enstitüsü’nün daveti ile giden BRİCK-B katlanabilir ve sürdürülebilir ahşap tuğla sayesinde tıpkı lego yapar gibi ev yapmak mümkün.
 
Yüzde yüz Türk malı katlanabilir ahşap tuğlanın inşaat, iç mimari, dekorasyon ve fuar sektöründe devrim yaratması beklenirken ürünün en büyük avantajı ise hiçbir alet edevat ve harç kullanılmadan 7’den 70’e herkesin rahatlıkla istediği ürünü tasarlamasını sağlaması. Masadan yatağa, köpek kulübesinden eve pek çok şey yapılabilen katlanabilir ahşap tuğla ayrıca tonaj açısından piyasadaki en hafif tuğla olma özelliğine sahip.
 
10 günde yapılıyor
 
Buluşun sahibi Adem Arıbaş, 1996 yılında ahşap tuğla yapımına başladığını fakat yapılan evlerin taşınması sırasında meydana gelen sorunlar ve hasarlar nedeniyle katlanabilir tuğla fikrinin ortaya çıktığını söyledi. Arıbaş, “Bu buluş sayesinde artık evler taşınabilir hale gelecek.
 
Katlanabilir olma özelliğinden dolayı taşınma sırasında sökülerek nakliyatta 4 kata kadar tasarruf sağlanacak. Tekrar kullanılabilen bu tuğlalarla 4 kişi 10 günde çivi, vida, iskele kullanmadan rahatça 60 metrekarelik bir ev inşa edebilir. Bu tip bir evin maliyeti 25 ile 50 bin dolar arasında değişebiliyor” dedi.