Konut Haberleri
28 Tem 2017 09:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:19

Türk emlakçılar dünyaya açılıyor!

Yurt dışında konut projesi yapan yabancı firmalar, doğrudan yatırımcılara ulaşmak yerine Türk emlakçılar aracılığıyla ev satıyorlar. Türkler'in yüzde 99.9'u bu evleri yatırım için tercih ediyor.

Türk emlakçılar dünyaya açılıyor!
Yurt dışında konut projesi yapan firmalar, evleri satmak için yeni bir yola başvurdular. Artık, yabancı firmalar Türk emlakçılar aracılığıyla konut satma yarışına girdi. 

Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre, Amerika'da konut projeleri geliştiren Kanada merkezli Heafey Group, bu projelerini özellikle Türklere pazarlamayı tercih ediyor.

Türk emlakçılarla işbirliği

Türkiye'de 5 projeyi
satışa çıkardıklarını anlatan Heafey Group Uluslararası Pazarlama Direktörü Emel Onur, Türkiye yatırımcısına pazarlamayı düşündükleri projeleri direk Türk yatırımcısına anlatmak yerine, Türkiye'de faaliyetlerini sürdüren emlakçılara anlatarak satış yöntemine gittiklerini söyledi.

Heafey Group Başkan Yardımcılık görevini sürdüren Carmine Zayoun, ''Alıcıların Güney Amerikalı alıcılar olduğunu bu nedenle birçok satıcının politikasını bu pazara yönelik kurarken, kendisinin Türklere satış yapmayı tercih ettiğini aktardı.

Yatırım için alıyorlar

Carmine Zayoun, Fort Lauderdale plajının karşısında Atlantic Okyanusu manzaralı 290 üniteli Ocean Conrad Resort projesinde hali hazırda yapılan satışların yüzde 30'un Türkler'e yapıldığını kaydetti. 

Bu yıl içinde inşaatlarına başlayacakları The Bentley'in ise yüzde 50'sini Türklere sattıklarını aktaran Zayoun, Türklerin ilk etapta ağırlıkla fiyatı 400-500 bin dolar olan stüdyo dairelere ilgi gösterdiğini ve yüzde 99.9'nun ise yatırım için aldığını söyledi.

Türkler için tapu önemli

Türklerin özellikle tapuya çok fazla önem verdiğini anlatan Carmine Zayoun, “Örneğin bir daire alan Türkler tapuyu gönderdiğinizde 2 daire daha alabiliriz diyorlar. Genellikle para Amerika’ya girdiğinde bu transfer banka sistemiyle yapılıyor. Para bankaya yattıktan sora 3-4 gün içinde de tapu verilebiliyor” dedi.