Konut Haberleri
30 Ağu 2017 13:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:23

Türk dizileri yeni sektör doğurdu

Sevilerek izlenen Türk dizileri için mekan kiralama ülkede yeni bir sektör haline geldi. Genellikle Boğaz gören evlerin tercih edildiği dizilerde mal sahibine aylık 200 bin liraya kadar kira ödenebiliyor.

Türk dizileri yeni sektör doğurdu
Türk dizi sektörünün mekan ihtiyacı yepyeni bir kar kapısı oluşturdu. Geneli İstanbul'da çekilen diziler için yapımcıların tercihi Boğaz gören evler. Haliyle evin konumu Boğaz'a yaklaştıkça fiyatı da artıyor. 

Milliyet gazetesi yazarı Özay Şendir, bu yeni sektörü köşesine taşıdı. İşte Şendir'in o yazısı:
 
YALI İÇİN 200 BİN TL TEKLİF

İstanbul’un köklü ailelerinden birine, geçtiğimiz günlerde bir teklif iletildi: “Oturduğunuz yalıda haftanın iki günü dizi çekmek istiyoruz, ayda 200 bin TL kira verebiliriz. Meydana gelebilecek tüm zarara karşın evinizdeki eşyaların sigortasını yaptıracağız, çekim günlerinde de sizi dilediğiniz beş yıldızlı otelde ağırlayacağız.” 
 
Aile, bu teklifi kabul etmedi. Hemen hemen aynı günlerde, hâlâ ekranlarda olan ünlü bir müzisyen, içine oldukça fazla masraf ettiği evini dizilere kiralamak için önemli bir emlak ofisinin kapısını çaldı. Benzer bir sürü haberi arka arkaya sıralayabilirim size ama hepsi aynı kapıya çıkıyor. Dizi çekimleri için mekan kiralamak artık yeni bir sektör haline geldi Türkiye’de. 

ZEKERİYAKÖY'DE 40 BİN LİRA CİVARINDA

Zekeriyaköy civarlarında aylık 40 bin TL’ye çözülebilen kiralık mekan sorunu, Boğaz gören yerlere yaklaştıkça fiyatları da artırıyor. Alan razı, satan razı bana ne ama aklımda mutlaka cevabını bulmak istediğim bir soru var: Seyirci olarak siz, çok güzel manzarası olan bir evde çekilen bir dizinin müptelası oldunuz mu?