Eğitim
29 Eyl 2015 09:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:29

Türk Alman Üniversitesi ihalesi yarın...

Türk-Alman Üniversitesi'nde 1.Etap inşaat işi için yarın ön yeterlilik ihalesi gerçekleştirilecek..

Türk Alman Üniversitesi ihalesi yarın...
Türk-Alman Üniversitesi'ne yeni yapılacak alanlar için inşaat altyapı ve çevre düzenleme işi ön yeterlik ihalesi yarın saat 15.00'te gerçekleştirilecek.

Üniversite için 1.Etap Merkezi Derslikler, Mühendislik Fakültesi, Fen Fakültesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Eğitim ve Merkezi Araştırma Laboratuvarları, Kütüphane, Yemekhane ve Kafeterya Binası, Genel Bilgisayar Mekanları Binası ve de Misafirhane Binaları hayata geçirilecek.



2010 yılında kurulan Türk-Alman Üniversitesi, Devlet Üniversitesi niteliği taşıyor. Türkiye Cumhuriyeti ile Almanya Federal Cumhuriyeti arasında imzalanan anlaşmaya dayalı olarak kurulan Türk-Alman Üniversitesi, 2014 yılında kapılarını Beykoz'da açmıştı.



2013-2014 eğitim öğretim döneminde 16 Eylül 2013 günü açılışını yapan Türk-Alman Üniversitesi'nin açılışına Almanya Başkonsolosu Jutta Wolke, TAÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat, üniversite koordinatörü Prof. Dr. İzzet Furgaç, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek katılmıştı.



İlk Türk Alman Üniversitesi olan üniversitede; Fen Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimleri Enstitüsü ve Yabancı Diller Yüksekokulu bulunuyor.



Yeni kampüs 3 fazdan oluşacak!

Mimar Hilmi Güner tarafından mimari çalışmaları yapılan kampüs toplam 120 bin metrekare kapalı alanda tasarlandı. 3 fazda gerçekleşecek olan çalışmanın ilk aşamasında 70 bin metrekare büyüklüğünde Fen ve Mühendislik Fakültesi binaları, merkezi laboratuar binası, kütüphane ve sosyal tesisler binası, merkezi derslik binaları bulunacak.



İkinci aşamada fakülteler (Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Kültür ve Sosyal Bilimler) binası, Yabancı Diller Yüksek Okulu binası, Rektörlük binası ile Kongre-Kültür Merkezi binası inşa edilecek. 3. kısım ise spor merkezi olarak tasarlandı.



Türk Alman Üniversitesi ulaşım

- 135 Kavacık-Poyrazköy, 15D A.Feneri-Kavacık, 15BK Kadıköy-Beykoz hatlarından herhangi birini kullanıp "Kaymakdonduran Sapağı" durağında inerek, veya
- 11H Ümraniye-Ortaçeşme, 15 Üsküdar-Beykoz, 15F Kadıköy-Beykoz, 121A Mecidiyeköy-Beykoz hatlarından herhangi birini kullanıp son durakta inerek ulaşım sağlanıyor.
Alternatif olarak Beykoz merkezden ticari taksi ile ulaşmak mümkün. (Beykoz merkezi ile kampüs arasındaki mesafe yaklaşık 2 kilometre)

Türk Alman Üniversitesi iletişim

Tel  +90-216-333 30 00  (santral)
Adres  Türk-Alman Üniversitesi Rektörlüğü, Şahinkaya Cad. No:86, 34820 Beykoz / İSTANBUL

Kübra GENÇ/Emlakeki.com