Konut Haberleri
18 Mar 2016 14:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:08

''Turizm konusunda Türkiye bir numara''

Litvanya Ekonomi Bakanlığına bağlı Turizm Birimi Genel Müdürü Kazlauskiene, Litvanyalıların turizm için öncelikli tercihinin Türkiye olduğunu ifade etti.

''Turizm konusunda Türkiye bir numara''
Litvanya Ekonomi Bakanlığına bağlı Turizm Birimi Genel Müdürü Kazlauskiene, ülkelerinde turizm hareketi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kazlauskiene, “İki ülke halkının çok dostane ve  doğal ilişkiler var. Litvanya’da seyahat etmek için en çok tercih edilen, en  popüler ülke Türkiye. Sokakta sorsanız  neredeyse herkesin en az bir kez  Türkiye’de bulunduğunu duyarsınız. Turizm konusunda Türkiye bir numara" şeklinde  konuştu.

Litvanyalıların seyahatlerinde en çok İstanbul'u tercih ettiğini  belirten Kazlauskiene, "İki kıtayı birleştiren İstanbul, büyük kültürel  mirasıyla, mimarisiyle ve sokak pazarlarıyla çok ilgi çekiyor. Bunun yanı sıra  Efes, Kapadokya, Antalya, Alanya ve diğer deniz kıyısında bulunan yöreler de  Litvanyalılar arasında çok gözde" dedi.

Yüzde 22 oranında arttı

Kazlauskiene, geçen yıl Litvanya'dan Türkiye'ye seyahat edenlerin sayısının yüzde 22 oranında arttığını belirtti.

Litvanya'da daha fazla Türk turist görmek istediklerini dile getiren  Kazlauskiene, “Türkiye'de Litvanya çok fazla bilinmiyor. Fakat Litvanya tatil  için mükemmel bir ülke. Çok rahat ve misafirperveriz. Türkiye’den farklı olsa da  yaz mevsimimiz çok güzeldir. Ülkenin doğası ve yeşili ile ön plana çıkıyoruz"  şeklinde konuştu.

Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının kaldırılmasının  değerlendirilebileceğini belirten Kazlauskiene, “Litvanya Dışişleri Bakanı Linas  Linkevicius, Türkiye’ye Schengen vize muafiyeti getirilmesiyle ilgileniyor.  Kendisiyle de bu konuyu görüştük. Asıl sıkıntı, vizeden ziyade Türklerin  Litvanya’yı iyi tanımaması. Türk vatandaşlarının Litvanya’ya daha fazla gelmesini  bekliyoruz" dedi.