Konut Haberleri
29 Ara 2015 15:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:57

Turizm cennetine teleferik müjdesi

Kış turizminin cennet mekanı olarak kabul edilen kartepe'de ulaşım kolaylaşıyor. Belediye 2 etap halinde teleferik hatlarını halka açacak

Turizm cennetine teleferik müjdesi
Kış turizminin İstanbul'a ve bölge illere yakınlığıyla nam salan ilçesi Kartepeye teleferik geliyor. Kartepe Belediyesi, Derbent-Kuzuyayla ve Seka Kamp-Sapanca- Derbent arasına 2 etap halinde yapılacak teleferik projesi için izin prosedürünü tamamladı. Projenin yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kartepe Belediyesi'ne 1 milyon lira destek verildi. Yap-İşlet-Devret yöntemi ile yapılacak ilk etabın projesi hazır.

Kartepe'nin önümüzdeki yıllarda turizm ve ticari bir çekim merkezi haline geleceğini ifade eden Üzülmez, "İlçemizin coğrafi konumu, İstanbul'a yakın olması, havaalanı ile turizm potansiyeli yüksek bir ilçe. Sukaypark ve Greenpark'ta bizim ilçemizde bulunuyor. Yatırımcılar bizlere gelmeye başladı" dedi. Üzülmez "İlçemizde toplantı ve doğa turizmini ön planda tutuyoruz. 5 ve 4 yıldızlı oteller yapılıyor. Kartepe ilçemizi cazibe merkezi haline getirebilmek için mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Üzülmez şöyle devam etti: "Teleferik projesi bakanlığımızın da desteği ile hızla ilerleyecek. Yap-işlet-devret modeli ile yapılacak teleferik projesinin birinci etabı, Derbent sırtlarından Zirve'ye (Kuzuyayla'ya) uzanacak. İkinci etabı ise Seka kamp alanından yükselerek Sapanca Gölü'nün üstünden Derbent'teki birinci etaba ulaşacak ve Sapanca Gölü'nün üzerinden Derbent'in sırtlarına kadar uzanacak. Her iki etabın uzunluğu yaklaşık 4,5 toplam 9 km olacak."