Politika
13 Oca 2021 14:22 Son Güncelleme: 17 Oca 2021 10:45

Turizm Bakanı Ersoy'un otel yatırımı mecliste! Sert sorular...

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un otel yatırımı CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak tarafından TBMM kürsüsüne taşındı. Balık, Bakan Ersoy'un cevaplaması için soru önergesi verdi.

Turizm Bakanı Ersoy'un otel yatırımı mecliste! Sert sorular...

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un otel yatırımı için soru önergesi verildi. Meclis gündemine taşınan Bakan Ersoy'un otel yatırımı hakkında CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, soru önergesi hazırladı. 

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Bakan tarafından yapılan otel yatırımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Budak, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Budak, ''Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlanması için gereğini arz ederim'' diye konuştu.

Budak, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''2018 yılında yapılan seçimler sonrasında Cumhurbaşkanlığı yönetim modelinin hayata geçirilmesiyle daha önceki hükümet geleneklerinde olmayan bir uygulamaya gidilmiş, Cumhurbaşkanı'nın kararıyla farklı sektörlerde iş yapan bazı isimler, iş yaptıkları alanlardan sorumlu bakanlar olarak atanmışlardır. TBMM Genel Kurulunda gerçekleşen 2021 bütçe görüşmeleri sırasında Kültür ve Turizm Bakanlığından tahsisli arazi üzerinde bulunan Bodrum Türkbükü'ndeki otel yatırımınızın eleştirilmesi üzerine verdiğiniz “Ben 1985 yılından beri, yaklaşık 35 yıldır, turizm mesleği içindeyim. 1991 yılında kurmuş olduğum firmamla kurumsal olarak 30 yıldır turizm işletmeciliği ve turizm yatırımı yapan, 6 bin 800'den fazla çalışanı olan, turizmde en yüksek cirolardan birini yapan, yurt dışında hiçbir yatırımı olmayan, sayılı turizm gruplarından birinin asli faaliyet alanı içinde otel alıp satmasından, her koşulda Türkiye'nin turizmine, Türkiye'nin geleceğine güvenerek bu konuda yatırım yapmasından daha doğal ne olabilir? 2003'ten beri, yaklaşık on altı yıldır, sahip olduğu ve yaptığı tahsis yatırımları sebebiyle binlerce diğer tahsis yatırımcısı gibi devletin kiracısı olan bu firmanın sanki bu faaliyeti ilk defa oluyormuş, yeni bir şeymiş gibi gösterilmesini, siyaseten bir şaibe varmış gibi algılatılmasını son derece yanlış ve manidar bulduğumu özellikle belirtmek istiyorum" yanıtı dikkat çekicidir.''

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak'ın soruları:
1. Sahibi bulunduğunuz işletmelere yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan denetim ve işlemlerde, diğer işletmelerden farklı 'kayırmacı bir tutum' izlenmesinin önüne nasıl geçilmektedir? Buna ilişkin hangi denetim mekanizmaları işletilmektedir? 

2. Turizm alanındaki yatırımlarınız nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yargı sürecinde olan davanız var mıdır? Varsa kaç tane vardır? Söz konusu durum Bakanlık faaliyetleriyle özel iş ve işlemlerinizde çıkar çatışmasına neden olmakta mıdır?