Ekonomi
11 Tem 2016 17:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:29

Turist getiren acentelere 6 bin dolarlık desteğin süresi uzatılıyor!

Bayram öncesinde Bakanlar Kurulu toplantısı düzenlendi. Toplantıda Türkiye'ye turist getiren acentelere verilen 6 bin dolarlık desteğin uzatılması gündeme geldi.

Turist getiren acentelere 6 bin dolarlık desteğin süresi uzatılıyor!

Bayram öncesi gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında ek turizm teşvikleri görüşüldü. Türkiye'ye charter uçuşlarıyla turist getiren seyehat acentelerine verilen 6 bin dolarlık desteğin uzatılması gündeme getirildi.

Ramazan Bayramı öncesinde bir toplantı yapan Bakanlar Kurulu,İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısının turizme etkisini değerlendirerek turizme verilecek ek destekleri görüştü. Toplantıda 31 Ağustos’ta sona erecek olan Türkiye’ye charter uçuşlarıyla turist getiren seyahat acentelerine verilen 6 bin dolarlık teşviğin yıl sonuna kadar uzatılması da görüşüldü.

Bakanlar Kurulu daha önce de karar alarak, 1 Nisan - 31 Mayıs tarihleri arasında verilecek olan 6 bin dolarlık teşviğin süresini 31 Ağustos tarihine kadar uzatmıştı. Şimdi ise teşvik süresinin yeniden uzatılarak sonbaharda Türkiye’ye daha fazla turist getirilmesi hedefleniyor.