Konut Haberleri
03 Mayıs 2016 12:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:17

Tur şirketlerinden vizelerin kalkmasıyla birlikte indirim paketi müjdesi

AB ülkelerine vizelerin kalkması yolunda geri sayım başlarken, turizm ve tatil şirketleri tatil paketlerini şimdiden hazırladı.

Tur şirketlerinden vizelerin kalkmasıyla birlikte indirim paketi müjdesi
Bir süredir gündemde olan ve yarın bir sonuca varılacak olan AB ğlkelerine vizesiz  seyahat için turizm şlirketleri şimdiden kampanyalarını hazırladı. 

Vizelerin kalkması halinde, geçen yıl paket turlarla yaklaşık 1 milyon kişinin gittiği Avrupa seyahatlerinin yüzde 50 civarında artacağını belirten tur operatörleri, özellikle hafta sonu ve kısa süreli gidiş gelişlerin artacağını vurguladı.

Bu doğrultuda online yatırımlarına ağırlık veren operatörler, otel ve uçak bilet satışlarında daha basit ve hızlı çözümler sunmaya hazırlanıyor. Özel indirim kampanyaları da düzenleyen operatörler, Avrupa'daki otel anlaşmalarının sayısını genişletmek için çalışmalarını sürdürüyor. Turizmciler, vizesiz Avrupa'nın iç turizmi olumsuz etkilemeyeceği konusunda ise hemfikir.

Bir tura bir bedava

Vizesiz Avrupa için 3 ay öncesinde çalışmalara başladıklarını belirten Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, özellikle online sistemde yenilik yaptıklarını söyledi. Onaran, "Vizesiz gidiş gelişlerin bireysel seyahatleri artıracak. İnsanların internetten otel ve uçak bileti alıp haftasonu küçük tatiller yapacağını düşünüyoruz. Bu nedenle internet üzerinden otel ve uçak biletinin kolaylıkla satın alınabileceği bir sistem geliştiriyoruz" dedi.

Tur paketleri için de kampanya düzenleyeceklerini anlatan Onaran, "Örneğin bir İtalya Roma turu satın alana yurtiçinde Nevşehir Kapadokya turu hediye edeceğiz" diye konuştu. Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin de Avrupa'ya olan talebin yaklaşık yüzde 50 oranında artacağını öngördüklerini ifade etti. Bu artışa yönelik altyapı çalışmalarını tamamladıklarını aktaran Tekin, "Charter seferlerle ilave uçuşlar yapacağız. Bunun için anlaşmalarımızı tamamladık" şeklinde konuştu. Vizesiz Avrupa'nın önümüzdeki yıllarda etkisinin daha fazla hissedileceğini vurgulayan Tekin, pasaport artışına paralel talepte de artış olacağını sözlerine ekledi. Türkiye'de aktif olarak kullanılan yaklaşık 5 milyon pasaport bulunuyor.

Otobüslü turlar rağbet görebilir

Etstur Yurtdışı Turlar Müdürü İbrahim Cenk Okumuş da vize serbestisinin getirilmesi halinde yurtdışı turlara yönelik talepte en büyük artışların otobüslü turlarda yaşanacağını söyledi. Süreci yakından takip ettiklerini vurgulayan Okumuş, "Tüm plan ve programımızı yaptık. Vizelerin kaldırılması durumunda yurtdışı turlarda kapasitemizi hemen artırabiliriz" ifadelerini kullandı.

Vize bedeli ortalama 150 Euro

TUROFED Başkanı Osman Ayık, "Vize muafiyetinin hayata geçmesi Türkiye'nin Avrupa'ya bir adım daha yaklaştığının bir göstergesi olacak. Dolayısıyla Avrupalı turistin Türkiye tercihine uzun vadede katkı sağlar" dedi. TÜROB Başkanı Timur Bayındır ise vizesiz Avrupa'nın Türkiye'nin hakkı olduğunu belirterek, "Vatandaşlar vize için çok fazla evrak ve dosyayla uğraşıyor. Ayrıca yaklaşık 150 euro gibi bir maliyeti oluyor. Bunlar ortadan kalkacağı için uzun vadede mutlaka pozitif bir yansıması olacaktır" şeklinde konuştu.