Ekonomi
21 Haz 2016 16:56 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:26

Tur paketlerinde zam olmazsa 1 milyon Ukraynalı turist gelecek

Ukrayna Turizm Acenteleri Birliği Başkanı Oleksandr Novikovskyy, Türkiye'deki turizm acentelerinin bu yıl tur paketlerine zam yapmaması halinde 1 milyon Ukraynalı turistin geleceğini söyledi..

Tur paketlerinde zam olmazsa 1 milyon Ukraynalı turist gelecek
2015 yılında Ukrayna'dan Türkiye'ye 749 bin turist geldiğini belirten Ukrayna Turizm Acenteleri Birliği Başkanı Oleksandr Novikovskyy,  Temmuz ve Ağustos aylarında paket tur fiyatlarına zam yapılmaması halinde Türkiye'ye gelecek Ukraynalı turist sayısının 1 milyona çıkacağını söyledi.

Muğla’ya incelemelerde bulunan Ukrayna Turizm Acenteleri Birliği Başkanı Oleksandr Novikovskyy, turizm sektöründe yaşanan krize rağmen Türkiye’nin Ukrayna’dan çok turist beklediğini bildiğini belirterek Mayıs ve Haziran aylarında 250- 300 dolarlık 1 haftalık tur paketlerinin Ukraynalılar tarafından tercih edildiğini söyledi.

Ukrayna’da insanların çok fazla para kazanamadıklarını, krizden sonra maaşların 200 dolar civarına gerilediğini bu sebeple de Türkiye'deki turizmcilerin Temmuz ve Ağustos aylarında paket tur fiyatlarına büyük zam yapmamaları gerektiğini söyleyen Novikovskyy, paketlere zam yapılmaması halinde Türkiye'ye 1 milyon Ukraynalı turistin geleceğini, çünkü Türkiye'nin Ukrayna'ya en yakın tatil destinasyonu olduğunu ve Ukraynalıların Türkiye'yi sevdiğini belirtti.

Türkiye'de kaliteli servis yapıldığını, denizin güzel olduğunu belirten Novikovskyy, turlarla gelen Ukraynalı turistlerin 500 dolara paket alması halinde 200 dolar da alışveriş yaptıklarını belirtti.

Türk hükümetinin tüm dünyadan, 1 Nisan - 31 Mayıs 2016 tarihleri arasında turist getiren seyahat acentelerine uçuş başına 6 bin dolar destek vermesinin çok önemli olduğunu da söyleyen Oleksandr Novikovskyy, bu destek sayesinde uçak biletinin kişi başı 180 dolardan 150 dolara indiğini sözlerine ekledi.