Tüm gördüklerinizi unutun! Japonlar öyle bir ağaç ev yaptı ki...

Dünyanın en büyük kara parçası ve en nüfuslu ülkesi Japonya, ağaçlarıyla ünlüdür. Bonsailer dışında bir de ağaç ev yapıyorlar...

Tüm gördüklerinizi unutun! Japonlar öyle bir ağaç ev yaptı ki... - Sayfa 1

Dünyanın en büyük kara parçası ve en nüfuslu ülkesi Japonya, ağaçlarıyla ünlüdür. Bonsailer dışında bir de ağaç ev yapıyorlar...

112
Tüm gördüklerinizi unutun! Japonlar öyle bir ağaç ev yaptı ki... - Sayfa 2

2 kafadarın bir ağacın değil de bir ormanın üzerinde kurdukları diyebileceğimiz ağaç ev gerçekten harika. Adı Kusukusu... Japonya'da yaptığı Ağaçevler ile ünlü olan Takashi Kobayashi'nin muazzam eseri. 300 yıllık kafur ağacına inşa edilen ev yapılırken ağaca zarar gelmemesi için elbette çok uğraş verildi.

212
Tüm gördüklerinizi unutun! Japonlar öyle bir ağaç ev yaptı ki... - Sayfa 3

Proje aslında 2 mimarın bir araya gelmesi ile ortaya çıktı. Kobayashi ve Hiroshi Nakamura önderliğinde Risonare Resort adlı bir şirketin üstlendiği ağaçtan ev projesi insan yapımı en güzel üretimlerden biri.

312
Tüm gördüklerinizi unutun! Japonlar öyle bir ağaç ev yaptı ki... - Sayfa 4

Ağacın çevresine kurulan yüzlerce çelik kafes ile oluşturulan destek sistemi sayesinde ağaç daha yıllarca ana temele değmeden büyüyebilecek. 2010 yılının sonunda tamamlanan ağaçev daha yeni yeni popüler oluyor. Bir çok kat ve bağlantıdan oluşan ağaçev özellikle turistlerin ilgisini çekmekte.

412