Konut Haberleri
29 Eyl 2017 11:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:27

Tuğlalara hayat veren usta!

Sivaslı Abdullah Demir, yaptığı binaların dış çephelerine motif işliyor. Demir, 11 katlı bir apartmanın duvarına bir kadın, bir erkek ve kalp motifi işledi. İnşaat ustası, büyük bir iş alırsa Türk bayrağı işleyeceğini de dile getirdi.

Tuğlalara hayat veren usta!
Sivaslı Abdullah usta, ördüğü duvarlarla ilgi odağı oldu. Onu meslektaşlarından ayıran en büyük özelliği ise tuğlalara motif işliyor olması. 

Kendi işinin ustası oldu

Henüz 13 yaşındayken inşaatlarda çalışmaya başlayan evli ve 4 çocuk babası Abdullah Demir, zamanla kendini geliştirerek usta oldu. 34 yıldır inşaatta çalışan Demir ailesinin geçimini de bu mesleği ile sağlıyor. İstiklal Mahallesi’nde oturan inşaat ustası Demir zamanla yaptığı binaların tuğlalarına motifler yapmaya başladı ve bunu alışkanlık haline getirdi. Demir, son olarak 1.5 ay önce Alibaba Mahallesi’nde 11 katlı bir apartmanın duvar örme işini aldı.




Türk bayrağı da işleyecek


İnşaatın duvarlarını ören usta Abdullah Demir, tuğla ile ördüğü apartmanın 7’nci katının dış cephesine bir erkek, 8’inci katın dış cephesine bir kadın ve 9’uncu katın dış cephesine de kalp motifiişledi. Görenlerin dikkatini çeken bu çalışma ise yoğun ilgi gördü. İnşaat ustası Abdullah Demir bu yaptığı çalışmada Ferhat ile Şirin’in aşkını tuğla ile duvara ördüğünü söyledi. Demir, ayrıca aldığı her inşaat işinde tuğlalarla çeşitli objeler işlediğini belirterek, büyük bir duvar işi alması halinde Türkiye haritası ve Türk bayrağını işleyeceğini söyledi.




Sıva yapılınca kapanıyor


Demir motiflerin sadece tuğla örme sırasında yaptığını, binalara sıva yapıldıktan sonra üzerlerinin kapandığını dile getirdi.
ETİKETLER
#Sivas #tuğla #motif